От 43 680-те зрители, които дойдоха на "Енфийлд" в събота огромна част се изнизаха към паркингите и без съмнение към баровете дълго преди последния съдийски сигнал на Кевин Френд.

Те вероятно не бяха в състояние да гледат повече, след като очакванията преди сезона и оптимизмът бяха погълнати от мрачната действителност за малко повече от 100 минути. И може би им трябва време, за да помислят върху основния въпрос във връзка с най-тежката домакинска загуба през последното десетилетие.

Що за отбор е този "Ливърпул"? Въпросът с идентичността се задаваше много често през последния сезон, особено след домакинския мач с "Манчестър Юнайтед" (1:2) и след този за Купата на Англия с "Астън Вила" (също 1:2). Онзи "Ливърпул" приличаше на нашия отбор, защото играеше със същите фланелки и с техните имената, но играта на футболистите нямаше никаква връзка с това, което припознаваме като "наше".

Смятахме, че през този сезон изгрява един нов отбор, с нови футболисти, който, ако не друго, ще покаже желание да е твърд и упорит и да е труден за побеждаване. Опитните играчи се смесиха с безстрашни юноши. Но "Стоук Сити" и "Арсенал" ни показаха как се играе, нали? Дори "Борнмът" искаше да ни се опъне, независимо че страничният рефер се подлъга и направи решаваща и дори впечатляваща грешка. И накрая какво последва? Ами ето това!

Брендън Роджърс много пъти говори за огромната важност от домакинското представяне по отношение на шансовете за успех през този сезон, за превръщането на "Енфийлд" в крепост. В 28 мача през последния сезон "Ливърпул" успя да победи едва в 14. Имаше нужда от развитие и подобрение. Но накрая се случи това!

Неговите футболисти не изглеждаха като крепостна стена и се превърнаха в мост, по който нашественикът мина и обра останките. Фактът, че на това бойно поле този съперник не беше успявал от 52 години, предизвиква още по-голямо възмущение. Верните фенове от трибуна "Коп" се изтощиха от споровете с клуба, от когото може би ще чуем нещо повече през следващите дни. Що за отбор е този "Ливърпул", какъв е моделът на Брендън Роджърс за сезон 2015/16? Те "това" ли представляват?

Чуковете бяха безпощадни, но за мнозина въпросът остава висящ. Що за отбор е този "Ливърпул"?
Сега цари смущение, но мачът на "Олд Трафорд" след 2 седмици ще ни даде повече яснота по отношение на верния отговор. Както се случи и в събота, впрочем. Разбира се, че ние не сме "това"!

АНДИ КЕЛИ, "Ливърпул ехо"

Превод: "7 дни спорт"