Легендата на българския волейбол Любо Ганев даде любопитно интервю за читателите на Gol.bg.

Членът на управата на родната ни федерация все още не е сигурен дали да се кандидатира за мястото на Данчо Лазаров.

Общо събрание на централата е 3-и октомври, но Ганев най-вероятно ще си даде отвод.

Любо говори и за предстоящото Европейско първенство, както и за шансовете на родните ни национали.

- Г-н Ганев, ще се кандидатирате ли за шеф на федерацията по волейбол?

- В интерес на истината все още обмислям кандидатурата си и дали въобще да я направя в този момент. За мен това не беше правилното време. Сега предстои Европейско първенство и няма смисъл допълнително да нажежаваме обстановката и да разконцентрираме отбора. Именно затова все още съм в размисли дали да се кандидатирам за шефското място. В изчаквателна позиция съм.

- Появиха се информации, че искат да ви извадят от Управата на федерацията.

- Подобни намерения въобще не могат да ме притеснят. Аз само мога да помагам на фолейбола в България, а не да преча. Любо Ганев не получава пари, а влага и дава.

- Какви ще са приоритетите Ви, ако бъдете избрани за шеф на федерацията?

- Трябва да Ви призная, че до този момент не съм представил пред никого моята платформа, защото все още обмислям дали да се кандидатирам за мястото на г-н Лазаров. Към този момент не съм готов за това нещо. Не съм се срещал с клубовете, не зная техните настроения и дали имат нужда от промяна. Не зная въобще дали хората ме искат. На този етап не съм готов и по-скоро ще се откажа и няма да се кандидатирам. Този спорт ми е дал изключително много и на него дължа всичко, дори това, че в момента съм успешен бизнесмен. Именно затова искам да съм в помощ на волейбола в България. Като активен спортист винаги съм се забавлявал и не съм възприемал това, като професия или обикновенна работа. Сега имам достатъчно време да си наваксам и да се отблагодаря на този спорт.

- Бихте ли съдействали за завръщането на Матей Казийски в националния отбор?

- Матей е голям играч и световна класа, но и без него играем добре и сме в Топ 4 на света. Проблемът на България не е Матей, а състоянието на клубовете ни. Именно в тази насока трябва да са усилията ни и да се работи.

- Какво очаквате от предстоящото Европейско първенство?

- На 6 октомври имам рожден ден и помолих момчетата да ми подарят два подаръка - една победа на старта на 9 октомври и една на 18 октомври, когато е финалната среща. 

- Разкажете ни малко повече за продуктите и какви са новите тенденции в екипировките и спортните обувки по отношение на технически характеристики, цветове и дизайн.

- Марката, която представлявам е в Топ 3 на спортните екипировки и е насочена основно към волейбола. Тя набляга изключително много на новите технологии, на удобството, на правилното стъпване, скачане, ходене...Философията ми не е мигновенна печалба, а удобство на отделните състезатели и клубове. Никога не залагам на високите цени и именно за това съветвам клубовете да работят със съответните доставчици и представители.

- Фирмата Ви КЕЙ ДИФУЖЪН СПОРТ е изложител на дебютното издание на Sofia Sport & Heathy Life – какви цели си поставяте чрез участието си?

- Това ще е първото по рода си специализирано спортно изложение в България и веднага приех, след като ми се обадиха. Без колебание се съгласих да участвам. Не случайно представляваната от мен марка облича 28 федерации, над 600 клуба, БОК. Изключително много хора ни знаят, но подобно изложение ще увеличи още повече кръгозора ни.

Георги Пешев, Gol.bg