Агентът на крилото на Манчестър Сити Рахим Стърмлинг – Ейди Уорд, заяви, че клиентът му щеше да се превърне в хит под ръководството на Юрген Клоп в Ливърпул.

През лятото английският национал скандално напусна "мърсисйадци", за да премине на "Етихад". Впоследствие "червените" смениха Брендън Роджърс с германския спец.

1.За отношенията с Роджърс

"В началото Роджърс каза, че ако Рахим не го слуша, да си събира багажа и да се прибира у дома. Това ми го призна футболистът. Стърлинг не му е останал длъжен и го помолих да се извини. Но Брендън беше толкова впечатлен от качествата му, че го остави в първия отбор. Аз лично нямах проблеми с никого в Ливърпул, само с Роджърс. Получи сериозна сума за трансфери и как се справи? Половината играчи ще ви кажат, че Брендън не е добър мениджър, но е добър треньор".

2.За Юрген Клоп

"Той щеше да е перфектен за Рахим. Това е страстен, дисциплиниран специалист, който има много нови идеи и не се страхува да прави важни неща. Предстои му голямо бъдеще с Ливърпул. Щеше ли Рахим да се сработи с Клоп?. Определено! Клоп – това е страст, желание, емоция за постигане на велико неща. Щеше да е сбъдната мечта за Стърлинг да работи с него. Тогава можеше и да остане в Ливърпул".

3.За отказа да преподпише с Ливърпул

"През декември говорих с клуба и искахме да удължим договора при положение, че има фиксирана сума за откупуването му. Категорично ни отказаха, въпреки че това вече е нормална практика. На пресконференциите Роджърс всеки пък твърдеше, че Стърлинг ще преподпише. Защо го правеше? Знаеше, че има проблеми. Ако не беше той, може би сега Стърлинг щеше още да е в Ливърпул, но не е. Хем съжалявам, че се случи така, хем не. В момента Рахим е щастлив, в добра форма е, има отлични съотборници и треньори".

4.За интереса от други клубове

"Говорих с всички топ клубове, включително и Барселона, но имаха забрана за трансфери и нямаше смисъл да ходи там. Мисля, че Манчестър Сити беше перфектният вариант. Какво казват сега критиците? Опитват се да го дестабилизират".

5.За позицията на Стърлинг

"Не знам защо миналия сезон Роджърс го слагаше на левия фланг. Срещу Манчестър Юнайтед пък игра като атакуващ халф, после дясно крило, после нападател, отново ляво крило, отново нападател. Помислих си, че това е интересно. Ролята му в Сити е очевидна".