Мадридските медии са изключително крайни към Реал заради позорната загуба с 0:4 от Барселона насред "Сантяго Бернабеу".

Критиките под адрес на Рафаел Бенитес и Кристиано Роналдо валят една след друга, а логично на топа на устата е наставникът. "Човек като погледне стартовия състава на Реал, се вижда, че отборът излезе на терена без никакъв план", написа Луис Нето от AS.

"Феновете развяваха бели кърпички и си бърсаха сълзите с тях. Това бяха сълзи не безпомощност и скръб. Сегашният Реал изгуби хищническия си инстинкт, той вече не е част от ДНК-то му. Барселона вече изглежда много далеч от нас, по-наред. Все едно е на Марс", добави още журналистът.

Не по-малко критични бяха от Marca. "Иниеста беше героят за Барселона. Вкара третия гол, след което напусна терена и беше аплодиран от стадиона. Припомни си как преди 10 години феновете на Реал признаха изключителното представяне на Роналдиньо в Мадрид".

"Тройката BBC беше тотално засенчена, халфовата линия на Реал потушена. Тони Кроос беше сянка на себе си. Хамес, Иско и Модрич бяха просто зрители. Защитата беше пълна каша. Неймар се подигра с Данило, Суарес с Варан и Рамос", написа Емилио Контрерас.

Хосе Феликс Диас, отново от Marca, пък добави: "Бернабеу" рядко е виждал подобно нещо. Да не кажа никога. Дори при разгрома с 2:6 нямаше такава огромна разлика. От едната страна имаше отбор, който знае какво да прави през цялото време. В другия тим без ясен план и схема, беше импотентен, безсилен".

Елиас Исраела от AS обвини Флорентино Перес за състоянието на Реал. "Това е епоха, в която Барса е много по-добър от Реал като отбор, като спортен проект. Мадрид отдавна изгуби своята традиционалност, превърна се в играчка на един президент търси лъскава обвивка и само сменя треньори. Но последното не решава проблемите".

Вижте тук как светът се смее на Реал Мадрид.