Толкова много са въпросите след поредния епизод от най-популярния испански сапунен сериал Ел Класико, че трудното е с кой да се започне. Дали Джоуи Бартън продължава да смята, че Неймар е футболният Джъстин Бийбър - "добър в Ю Тюб, но котешка пикня в действителност"? Ако е така, тогава котешката му урина сигурно е отлична.

Престана ли Икер Касияс да се присмива при гледката на същите тези фенове, изгонили го след 17-годишна вярна служба, как махат с белите си кърпички срещу всеки от бившите му съотборници, включително и наследника му Кейлор Навас, проснат по задник от Луис Суарес за четвъртия гол? И какво следва за Кристиано Роналдо след поредното му сприхаво представление, в което той през повечето време се криеше, цупеше и обвиняваше колегите си, че не му осигуряват идеалното голово положение. С поглед към небесата и към пейката, сякаш казваше:

"Не виждате ли, кучи синове, как разваляте търговската марка CR7 с вашата некадърност?" А след това, според свидетели, той подхвърлил в съблекалнята, че или Рафа Бенитес ще се махне, или той си отива, с което предизвика буря от заглавия, свързващи го с трансфер в "Манчестър Юнайтед" идното лято. При което "Ладброукс" свали коефициентите това да се случи до 2.50, а с изказването си Ван Гаал не само не погреба отрано, а подхрани историята, която ще се върти ли върти до идния юни.

На всичкото отгоре тази седмица испанският в. "Марка" увери, че сър Алекс Фъргюсън лично се е заел да парафира сделката, която ПСЖ е готов да контрира с начална оферта от 400 000 паунда седмична заплата (€560 000). Което ни води до най-уместния от всички въпроси:

Въпреки головете му в сряда срещу трагичния "Шахтьор" (Донецк), дали наистина си заслужава той да бъде върнат обратно в Манчестър? За да надцака ПСЖ, "Юнайтед" ще трябва да му предложи по 450 000 паунда седмично (€630 000), което прави по 23,4 милиона паунда на година (€32,76 млн.), или общо 93,4 млн. лири (€131 млн.) за 4-годишния договор, който той би поискал.

Прибавете към тях трансферна сума от 70 млн. паунда (€98 млн.), плюс парите за агента му, то ще са нужни почти 170 милиона паунда (€238 млн.) за покупката на футболист, на когото при старта на идния сезон ще му остават 6 месеца до 32-рия рожден ден. Със сигурност той си остава екземпляр с прекрасна физическа форма, ще продаде милиони фланелки и вероятно ще вкара много голове

Но ако феновете на "Юнайтед" си повярват, че ще се завърне същият онзи играч, който напусна преди 6 г., то те жестоко се заблуждават. Защото Роналдо вече въобще не се напряга да тича или да върши черната работа, както правеше преди, убеден, че това е задачата на по-нисшите смъртни. Нито пък осигурява толкова центрирания както преди, предпочитайки да се вклинява късно в наказателното поле, когато цялата тежка работа е вече свършена, за да добави нов гол към собствената си статистика.

А дали ще му хареса да го ритат напред-назад в далеч по-тежката, бърза и физически много по-изтощителна в сравнение с Примера английска Висша лига? Дали той ще се примири с манчестърския климат, или ще изисква този път да лети с личния си самолет редовно до родната Мадейра, за да не загуби скъпоценния си тен? Дали ще се наслаждава да играе под ръководството на Ван Гаал, след като се озъбва, когато Бенитес, друг залагащ на дисциплината треньор, му казва, че е просто едно винтче в машината?

А какво ще стане, ако Антони Марсиал или Мемфис Депай наистина разгърнат потенциала си, а формата на Руни се завърне - дали тогава Роналдо ще преглътне, че няма да бъде основният човек в атаката? И как феновете биха реагирали, ако "Манчестър Сити" разпарчатоса "Юнайтед" така, както "Барса" стори с "Реал" на "Бернабеу", докато той стои и се цупи на центъра на "Олд Трафорд", обвинявайки всеки друг, но не и себе си за унижението?

Бъдещето на Роналдо в крайна сметка е там, където "суперагентът" Жорже Мендеш надуши най-много пари, търговски възможности и хубав живот, а това поставя Манчестър на трето място зад Мадрид и Париж. Но ако Кристиано наистина подкани "Юнайтед" да го поиска, тогава е най-добре клубът хубавичко да се замисли.

Или направо да послуша Гари Невил, който казва, че вместо да опитват да купят стария Роналдо, на "Олд Трафорд" по-добре да потърсят новия Кристиано. Защото в крайна сметка успехи се постигат с изграждането на отбор, а не на цирк.

Брайън Рийд, "Дейли Мирър"