Те израснаха с мечтата как печелят титли на "Олд Трафорд". Те са част от голямото семейство на Манчестър Юнайтед и в неделя могат да сбъднат мечтата си. Само че с екипа на друг отбор. Тези момчета играят в Лестър - тимът, който пренаписва футболната романтика на Острова. Каспър върви по стъпките на баща си - един от най-великите вратари на Манчестър Юнайтед - Петер Шмайхел. Малкият Каспър гледаше как навремето публиката на "Стредфорд Енд" аплодира татко му, когато Червените дяволи побеждаваха и маршируваха из терените на Англия. Останалите са Дани Симпсън и Дани Дринкуотър, които винаги са мечтали да бъдат част от успехите на Манчестър Юнайтед. Същото важи и за Джефри Шлуп. Тази неделя този квартет ще се опита да направи така, че отборът, за който се състезават - Лестър, да спечели шампионската титла на Англия за първи път в историята си именно на "Олд Трафорд". В началото на сезона коефициентът на Лисиците на Клаудио Раниери да триумфират с отличието беше 5000:1, а сега отборът е само на победа от мечтата на милиони фенове на Лестър по света, както и на непредубедените зрители на най-великата игра. 

Дани Симпсън и Дани Дринкуотър бяха част от Юнайтед още като деца и живееха със своите мечти, или по-точно една мечта - да станат шампиони на Англия с Манчестър Юнайтед. 29-годишният Симпсън признава: "Да, с Дани си говорим за това понякога. Винаги, когато излизаме на "Олд Трафорд", знаем, че ще е голям мач. Тези двубои са коренно различни, неща, които трудно човек може да си представи, ако не изпита тръпката. Искаме да се насладим на този момент и затова тренираме здраво през седмицата, за да се върнем на "Олд Трафорд" в добра форма и да се опитаме да спечелим титлата там", казва Симпсън. Той е уверен, че победата с 4:0 над Суонзи миналия уикенд ще повлияе мобилизиращо и мотивиращо но отбора. Той иска Лестър да си свърши работата, независимо че основният голмайстор на тима Джейми Варди ще отсъства отново заради наказание. "Победата ни над Суонзи изпрати послание до всеки, който поне малко ни е подценил, или е бил негативно настроен срещу нас. В отсъствието на Джейми ние демонстрирахме, че имаме играчи, които могат да се справят не по-зле от всеки друг. Лео Улоа вкара два гола и беше избран за играч на мача, а Джеф също беше отличен. Ние имаме всичко - имаме отбор, което е по-важното", коментира още Симпсън. 

Дани Дринкуотър, който в момента е на 26 години, бе пращан от Ман Юнайтед под наем в Хъдърсфилд, Кардиф, Уотфорд и Барнзли в периода 2008 /12 година, но никога не получи шанс от сър Алекс Фъргюсън. "Да напусна Юнайтед, беше крачка назад в кариерата ми и беше много тъжно, тъй като аз от малък съм фен на този отбор. Бях под наем в Барнзли, когато Манчестър Юнайтед прие офертата за мен, и така вече имах нов отбор. Просто трябваше да се концентрирам върху новия си клуб, независимо че беше в по-долна дивизия. Играх за резервите на Юнайтед в продължение на няколко години и трябваше да предприема следващата стъпка в своята кариера. Хора като Пол Скоулс бяха моите идоли в Манчестър Юнайтед, а аз се зачудих какво ще правя по-нататък. Можете просто да погледнете на него като идол. Аз съм го гледал като хлапак и мисля, че не бих имал по-добър учител от него. Скоулс винаги ме съветваше: "Не вирвай носа си високо, работи здраво и ще видиш какво ще се получи". Беше трудно да оставя Юнайтед, но като погледна сега къде сме с Лестър, наистина е впечатляващо". 

Петер Шмайхел спечели пет титли с Манчестър Юнайтед, но синът му Каспер още не може да се сравнява с него. "Според мнозина аз съм останал в сянката на баща ми, но бих искал да видя колко високо мога да стигна. Проблемът е, че хората винаги ще правят сравнение между мен и него. Но за мен това е без значение". Джефри Шлуп изкара едноседмичен пробен период в Манчестър Юнайтед, който беше удължен, и впоследствие дори успя да вземе участие в младежката формация на Червените дяволи срещу Ливърпул и Уест Хем. След това трябваше да се върне обратно в Лестър. В този момент мениджърът на Лисиците Найджъл Пиърсън почувства, че Шлуп се е върнал в тима по-добър играч. Неговият предшественик в Лестър - Свен-Йоран Ериксон, при когото Джефри дебютира, сподели: "Той е много, много добър футболист с огромен потенциал. Исках да го задържа, но Юнайтед беше нещо голямо за него, а в същото време загубата за Лестър щеше да бъде огромна". Настоящият мениджър на Лисиците - Клаудио Раниери, се радва, че Шлуп не се е махнал от отбора, а подобно на Шмайхел, Симпсън и Дринкуотър той може да опита от вкуса на славата в неделя.

Превод на вестник "7 дни спорт"