Класическата победа над Словакия беше отлична възможност за всички в бундестима да се зарадват. Футболистите се представиха прекрасно, а резултатът можеше да е много по-голям. Шефът им обаче изглеждаше видимо недоволен, все едно Германия току-що се е сбогувала с Евро 2016.

Селекционерът Льов по принцип обича да се шегува с журналистите но този път пресконференцията му беше повече от сериозна. Почти не се усмихваше и през цялото време се опитваше да демонстрира сериозност. Дали нещо не му е развалило настроението? Не, този подход е типично антициклично поведение, пише "7 дни спорт". То е може би най-силното оръжие на Йоги. Селекционерът е истински шампион, когато трябва да демонстрира спокойствие в критични ситуации или когато размахва заплашително пръст след на пръв поглед убедителни представяния.

Не че от него не са се чували критики и когато представянето е било наистина лошо. Но когато се почувства заплашен, той веднага пуска в действие чаровника в себе си. Може би е видял този подход от Франц Бекенбауер. Кайзера беше експерт по антицикличност в периода му на национален селекционер. След 1:0 над Чехословакия на 1/4-финалите на Мондиал 1990 той беше набил адски канчетата на играчите. "Държеше се все едно сме отпаднали", потвърди след това Клаус Аугенталер.

Подобно на тогава и сега бундестимът още е в играта. Бекенбауер обаче знаеше много добре какво да направи, за да накара своите да покажат възможно най-доброто. При Льов е същото. Той е наясно, че на 1/4-финалите го чака мач с много силен отбор, а не такъв като Украйна, Полша, Северна Ирландия или Словакия. 

Там няма да има немска оргия по отношение на владеенето на топката нито пред отбора ще се отворят безброй положения. Затова и ходът на Йоги да натисне спирачките сега е наистина умен. Ясно е, че сега няма нужда от никаква еуфория. Обаче е ясно и че на Евро 2016 няма отбор, който да притеснява световните шампиони...

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!