"Кога Григор Димитров стигна дъното? Трудно е да се каже в момента. Всеки път, когато изглежда, че го е докоснал, той продължава още надолу", пише австралийско издание за тенис, цитирано от вестник "24 часа".

"Последната най-ниска точка е загубата във Вашингтон. Изненада обаче е фактът, че подобни загуби вече не учудват никого. Какво се случи в последните 18 месеца с българина? След полуфинала на "Уимбълдън" през 2014 година всички виждаха в него бъдещето на тениса. Хората искаха да го гледат, а той обикновено изглежда добре, приятелка му бе Мария Шарапова. Постепенно обаче буреносните облаци започнаха да се събират.

През първата част на сезон 2015 той бе стабилен. Всички очакваха европейското лято. Точно тогава колелата започнаха да се разхлабват. Липса на резултати, спад в ранглистата и раздяла с двама от най-важните хора около него - треньора и любител на здравата работа Роджър Рашийд и с Шарапова. И истинските мъки започнаха.

През 2016 година той губи от тенисисти, които би трябвало да побеждава, в "Големия шлем" също не се получава. Самият Григор признава, че трябва да работи. Но дали наистина го иска? Само той си знае. Той и в момента изкарва добри пари, живее добре и след няколко години може спокойно да се откаже. Но Григор притежава таланта да мери сили с Новак, Анди, Роджър и Рафа. На 25 г. той все още може да направи достатъчно, за да бъде запомнен като един от най-великите."