Специалисти и фенове са се ошашкали от грандиозните провали на Григор Димитров този сезон. Във форума на сайта „Тенис кафе" всичко живо нищи кризата в играта на хасковлията, връх на която стана отпадането му от слабоизвестния британец Даниел Евънс още в първия кръг на турнира във Вашингтон. Гришо сам си призна, че не е играл добре. Фенската му аудитория обаче е на мнение, че българинът има сериозни проблеми със самия себе си, а и с треньорите.

Коментатор във форума с псевдоним Лориен, зад който най-вероятно се крие известен треньор по тенис от Варна, твърди, че Григор не само го помързява, ами и е неук.

„Човекът няма образование, не му се учи а вече се вижда, че не иска и да се учи от някого и в тениса. Изказът му при публични появи е плосък, с беден речник, тавтологичен на моменти до баналност. Мисълта му мързеливо се влачи подир него и на корта, но това явно му харесва. Държи си момчето на неговото си и точка. Лошо е, когато манталитетът от интервютата се пренесе и на корта", твърди експертът.

Според него това се пренася и върху треньорите, които Григор Димитров сменя всяка година. „Той си ги избира, но за какво? Какво всъщност иска от треньора Гришо? Всичко, само да не му е искрен ментор и да не се опитва да му променя навиците от години", се казва още в коментара.

Там пише още, че не само Григор, но и никой от досегашните му треньори не е обърнал внимание на биомеханика на ставите и адаптацията на ракетата към даденостите на българския тенисист. Уж големите спецове третирали механично Гришо с фантасмагорични планове да го превърнат в едно биче като Надал

„Превърнаха го в това, което той не иска да бъде. И затова ги изрита всичките. Дали обаче да не нарита и себе си?", се пита още в коментара.

Там има упрек и към мениджъра му Георги Стоименов. „Непочтено е личност от фамилията на Малееви да продължава с глуповатото баламосване. Без радикални действия и дране на живо няма решение. Извий му врата и толкова! Григор няма нужда от съпричастие, има нужда от помощ. Та Стоименов да се не крие...", продължава експозето.

Според него Гришо страда и от простичък и неподправен мързел, гарниран често пъти с депресия и чувство за обреченост. „Ужасяващо му липсва човек с по-особен, нестандартен подход към него. С Гришо не става както си я представяте - емва го някой психоаналитик и го разковава по фланговете.

Хитро, находчиво и многопластово ни е момчето. Затова нищо изпитано, пробвано и осъществявано при други няма да сработи при него. Казано грубо - някой трябва да го вдигне от засада във въздуха, да го тръшне в праха, да го блъска от бекхенд на форхенд в преградите, докато не отвори очи и не каже пак: „Аз съм Григор Димитров!" Защото сега прилича на всеки друг, но не и на онова хлапе, дето възсядаше магарето в Стойково", завършва коментарът на специалиста.