11 играчи от Висшата лига, останали ненужни в клубовете си, трябваше да чакат последните часове от трансферния пазар, за да си намерят нови клубове, в които да получат повече игрови минути през новия сезон.

Ашли Йънг (Манчестър Ю)
След 5 години в клуба, изглежда всичко приключва. Жозе Мауриньо още не го е използвал. На 31 е, което значи, че още има какво да предложи на отбор от Висшата лига, но не и на "Олд Трафорд". Използван като бранител в последните години, но всъщност Йънг си е крило. Заговори се за интерес от Кристъл Палас, но засега няма нищо конкретно. 

Джо Харт (Ман Сити)
Титулярният вратар на Англия е вече избор №3 в клуба си, след като Пеп Гуардиола безцеремонно го изолира. Клаудио Браво от Барса ще е първи вариант, дублиран от Уили Кабаейро. Харт търси отчаяно отбор, но огромната му заплата е проблем. Ливърпул и Севиля се отказаха, въпреки че Сити е готов да плаща повече от половината му възнаграждение (то е 120 000 на седмица), за да го даде някъде под наем. Говори се още за оферти от Торино и Съндърланд.

Фил Джоунс (Манчестър Ю)
Преди време бе сочен за най-добрия защитник в клуба, а днес е пети избор за центъра на отбраната и поне втори за десен бранител. Очакваше се тези дни да чуем, че отива в Съндърланд при Дейвид Мойс под наем, но в крайна сметка Стоук Сити излезе с гърди напред и спечели битката за него. В Юнайтед има още няколко ненужни, сред които личи името на Бастиан Швайнщайгер. 

Хуан Куадрадо (Челси)
С идването на Антонио Конте трябваше да получи нов шанс да се наложи в Челси, но това така и не се случи. Новият мениджър му посочи вратата, като в Италия направо са луди по него. Той направи страхотен сезон във Фиорентина преди трансфера в Челси, а после се отличи и в Ювентус под наем. Сега се очаква торинци да си го приберат, този път за постоянно.

Марио Балотели (Ливърпул)
Един от големите таланти на европейския футбол през последните години има проблем да си намери отбор. Просто никой не иска да си има работа с неговия характер и непостоянство. Последните новини са, че Палермо е готов да го прибере у дома, а във Франция твърдят, че той е пред преминаване в Ница. 

Насер Шадли (Тотнъм)
Дойде като огромен талант преди няколко години, направи силни първи два сезона, а в началото на 2016/17 вече е далеч от титулярното място. Евертън прояви интерес, Суонзи вече предложи наем, но получи отказ. Най-любопитното е, че слуховете в Германия твърдят за оферта, която се готви за него от Борусия Дортмунд. В крайна сметка стана ясно, че Шадли ще остане във Висшата лига, но с екипа на Уест Бромич. Шпорите ще получат 13 милиона паунда.

Гьокхан Инлер (Лестър)
Още една енигма. Дойде с отлична репутация от Наполи, но остана твърда резерва на Канте и Дринкуотър. Едва му стигнаха мачовете миналия сезон, за да получи медал на шампион. Швейцарският национал и през новия сезон е далеч от титулярно място и може да се превърне в изненадващо ново попълнение на Лион. Иска го и турският Бешикташ. 

Лазар Маркович (Ливърпул)
Техниката му е отлична, дриблира и има добър пас и удар. Но това не е достатъчно. Ливърпул плати близо 20 милиона паунда за него, но още не е записал мач при Клоп. Сега клубът е готов да го продаде за половината, като се говори, че няколко отбора от Италия се интересуват от сърбина.

Лоик Реми (Челси)
Не се вижда как ще играе в схема с един нападател, след като Диего Коста и Батшуай са пред него в списъка. На 29 години е и с доказани качества във Висшата лига. Няколко клуба от ВЛ го искаха, но Реми ще остане в Лондон, за да носи под наем за една кампания екипа на Кристъл Палас при Алън Пардю. 

Яя Туре (Ман Сити)
Идването на Пеп в Сити означаваше, че Яя Туре не е особено желан. Въпреки че имаха разговор и Гуардиола му потвърди, че ще разчита на него, африканецът остава извън групата срещу Уест Хем. Все пак последните новини са, че той няма да смени клубната си принадлежност до края на август. По-близо до изхода в Сити са Насри, Мангала и Бони. 

Серж Гнабри (Арсенал)
На олимпийския турнир в Бразилия бе с основна заслуга Германия да играе финал. Брилянтен по крилото. Но за клуба си е непостоянен, когато получава шансове. Трябва да признаем, че имаше и няколко контузии. Доста отбори ще се радват да го вземат, последен в надпреварата се включи Шалке 04.

Материал на списание FourFourTwo, превод на вестник "Тема спорт"