Галерия

За добро или лошо, Евро 2016 вече е зад гърба ни и сега се гледа само към световните квалификации. Определено на Дидие Дешан му пари под краката, защото напрежението около него не е по-малко от това, което бе в последните 2 години, каза пред "7 дни спорт" Ив Лерой от "Льо Паризиен".

Домакинството на европейското първенство и очакванията на всички създадоха доста вълнения около националния тим, но някак селекционерът и футболистите се справиха, с изключение на финалния мач. Сега обаче ситуацията е много по-различна, защото трябва да се минава през пресевките на квалификациите. Каквото и да си говорим, няма отбор, който да обича да играе изтощителни квалификации, при това в тежка група като тази на Франция. А още от самото начало се видя, че тя е непредсказуема

Беларус спря Франция, България би драматично Люксембург вкъщи, докато Швеция и Холандия се счепкаха здраво. В тази компания може да се случи абсолютно всичко. По-интересно е да видим какво толкова ще промени Дешан в състава си, както се закани след европейското. В момента той не може да разчита на Юмтити, Зума, Сако, Перен и Жиру. При това важни са отсъствията само на първите двама, защото те са считани за бъдещето. Франция има достатъчно резерви отзад, защото на линия вече са Лапорт и Рафаел Варан, но трябва по-сериозно да се гледа средната линия. Още на европейското се видя, че там отборът изпитва проблеми, защото организацията на играта куцаше.

Напоследък се насади мнение, че Дешан има огромни проблеми, но това реално не е така. Най-важните му играчи отново са тук - Гризман, Погба, Матюиди и Пайе. Сега се чака по-сериозна роля да поемат Коман, Гамейро и Марсиал, към които очакванията са големи.