Абсурдите в българския футбол се оказаха ежедневие през последните години или по-точно казано десетилетия.

Допускането на отбор като ЦСКА да фалира и да бъде заместен от преименуван Литекс, както и допускането на бронзов медалист като Локомотив София да стигне до най-ниските нива на родния футбол.

Уви, нещата тръгват малко по-малко да се подобряват през последните месеци, но пак не съвсем.

Какво мислите за напускането на двамата собственици на Ботев Румен Чандъров и Георги Самуилов, след като феновете унижиха публично и изгониха Ники Митов като треньор на тима?

Примерите са наистина много...

Защо обаче да не спрем с глупостите и да не се насочим само към положителните неща? Защо сме такъв народ, който винаги гледа в чуждото канче и защо винаги търсим евтината сензация?

Поредният пример е с доктор Симеон Симеонов. Президент на "Дунав" и лекар по призвание. Някой го видял в хубава кола. Веднага решил, че е негова и евтината сензация е готова. От друга страна клубът от Русе прегърна веднага идея за подпомагане на дечица със здравословни проблеми, а на събитието в Попово - само една медия.

Има хора, които не искат да се шуми около тях, а вместо това предпочитат спокойно да си вършат работата и съответно да помагат на футбола. Примери – много. Има и такива като чичо Венци от "Славия", на когото му доставя удоволствие да се „джафка” с медиите.

Вместо това обаче ние им гледаме колите, гледаме им личния живот, гледаме други неща, които всъщност по никакъв начин не касаят това, което те правят за футбола. И се търси една евтина сензация.

Недейте хора! Нека да не гоним тези, които дават право за футбола ни, защото са все по-малко и по-малко, а подобно нещо със сигурност може да повлияе негативно.

Не всеки иска да бъде в страниците на вестниците, не всеки иска да му се гледа в джоба, особено когато е изкарал всеки лев по честен начин.

Нека да се научим да се уважаваме и да пазим личното си пространство, защото евтината реклама определено не е добра реклама. Това важи за известен брой хора в родния ни футбол, които не обичат показността. Има и изключения, но те са малко и се знаят. Ще бъде добре поне ние журналистите да помогнем абсурдите във футбола ни да станат по-малко.

Калоян Ангелов, Gol.bg