Най-после осъзнах защо Лудогорец пречи толкова много на Левски и ЦСКА-София. Елементарно е! Вземете класирането в "А" група или както там я прекръстиха. Извадете Лудогорец и резултатите му срещу останалите отбори. Какво се получава? Първи е Левски с 34 точки, втори ЦСКА-София с 31. Стана интригата, нали? Ще падне голямо чесане на езици.

От прислугата на Гриша Ганчев има да обясняват цяла зима, че с една подготовка и страшната нова селекция ще "мачкат говедата" напролет поне с 3:0. Бият ги три пъти, вдигат титлата с около 6 точки преднина. Въобще, настава приказка, а на "Армията" направо ще растат рози вместо трева. Идилия!  Народът яде и пие, Гришата оправя сметките, а Джони Велинов направо може да премине в рими, изразявайки преклонението си пред гения МУ.

Същото и на Герена. Има да се бият в гърдите, че са първи, че стягат селекция за Шампионската лига. Минимум. И докато вдига наздравици за Коледа, народът започва да сънува как с още три Бабатундета "сините" се хърлят в атака и разплакват Клоп пред 42 000 на "Васил Левски". Където също няма свястна козирка, но в УЕФА още не се заяждат сериозно. Пък и ще има алиби за пред Спас Русев да бъде одрусан с някой и друг милион за трите Бабатундета.

Ето затова пречи лошият Лудогорец. Вярно. В плана има едно слабо място. Още през юли се появяват едни лоши хора от Марибор, Йелгава, Иртиш или Мура. Бият те като маче о дирек. Но пък е лято. Още не си излязъл в отпуска. Отпрашваш към Гърция, където с три бързи чаши узо изтриваш кошмара на европровала. А и жребият може да бъде благосклонен, като сблъска Левски и ЦСКА-София още в петия кръг. Така вместо да мислиш за Марибор и Йелгава, от плажа на Халкидики сипеш закани във Фейсбук как ще мачкаме "говедата"/"прасетата".

Има и друг вариант, доста реалистичен. УЕФА не те пуска по лицензионни причини. Тогава се активира онази част от обслужващия персонал, която умее да обяснява в гневни статии за мафията, лишила любимия отбор от неминуемите еропейски нощи. Истината е, че Лудогорец пречи много, ама много, защото в Париж закри Левски и ЦСКА-София в този им несъстоятелен вид. Истинските левскари и цесекари отдавна прогледнаха и не ходят на Герена/"Армията".

Сега обаче Лудогорец отвори очите и на останалите. Тези, които претедират, че са грандове, се оказват гола вода. Напълно несъстоятелни. Освен да пълнят класирането след Лудогорец, няма какво друго да правят до края на сезона. Всъщност на едните им остава да решат дилемата: ще се бута ли наново секторът, или ще си остане кабрио. За другите пък битката на сезона е да махнат тирето, минуса, шпацията или каквото има там в името, сакън, да не им се смеят, че са от Ловеч.

Хубавото е, че Лудогорец ще накара истинските цесекари и левскари да стигнат до неизбежния извод. Краят е дошъл, всичко трябва да се бута из основи. И да се започва от нулата. Уверявам ви, истински привърженици на Левски и ЦСКА, никак, ама никак не е страшно. Ще ви хареса много повече от това, което гледате в момента! А и няма друг начин да се върнете на пистата, по която бягат Лудогорец, ПСЖ и Арсенал.

Ивайло Йолчев, "7 дни спорт"