Новото попълнение на Левски Антон Огнянов даде специално интервю пред Ваня Симонска за предаването „България сутрин“ по телевизия Bulgaria On Air. Футболистът коментира завръщането си на „Герена“, през какви трудности е преминал в последните 3 години и защо се забави завръщането му при „сините“. 

Антоне, отново си на „Герена“. Как се чувстваш тук, като у дома ли?
- Да, наистина се чувствам сякаш съм си у дома. Чувството е прекрасно, че се завръщам в Левски и съм много щастлив. 

Как те приеха съотборниците ти?
- Нормално. Приеха ме добре, а колективът се отнесе хубаво към мен. Всичко е както трябва.

И все пак, когато стъпи за първи път на стадион „Георги Аспарухов“ какво чувство назря у теб?
- Почувствах много приятни и позитивни емоции, радостни по-точно казано. 

Спомняш ли си онзи мач срещу Виктория Пилзен през 2014-ата година, когато всъщност се контузи тежко и това беляза престоя ти в Левски?
- Да, спомням си го. Сега, когато бяхме на лагера в Кипър и имахме контрола на същия терен, ми минаха известни спомени през главата, но гледам напред – това е минало. Спомням си, че всичко стана много бързо и беше адски неприятно.

Само тази контузия ли бе причината да не се докажеш тук, на „Герена“ и да си тръгнеш през задния изход? Имаше ли нотка на съжаление у теб след всичко това?
- Да, имаше нотка на съжаление. Смятам, че контузията ми бе основна и голяма причина да не бъда след това в необходимата спортна форма и здравословно състояние. 

Сега какво искаш да направиш, да постигнеш в Левски?
- Искам да показвам добри игри, да радвам публиката и да помагам на отбора с моите качества, и да се класираме колкото е възможно по-напред.

Вярваше ли, че съдбата ще ти даде втори шанс да облечеш синия екип?
- Със сигурност вярвах! И с много труд, с много борба и доказване по терените, стигнах до тук отново. 

Кой беше до теб в тежки моменти? За един футболист може би едно от най-трудните неща е да се възстанови от такава контузия и да се завърне към големия футбол.
- Най-близките хора бяха до мен – жена ми и семейството ми. Това са хората, които ме подкрепиха най-силно в онзи момент.

През есента направи добро впечатление с изявите си с екипа на Дунав (Русе). И всъщност и това допринесе да подпишеш с Левски. Как оценяваш престоя си там и в какви отношения се раздели с отбора?
- Лично за мен престоят ми беше много благоприятен, с много добри и позитивни емоции. Заедно с доброто представяне на отбора и моето бе такова. Тръгнах си от там с много добри чувства и разбирателство с всички.

Имаше известна сага около преминаването ти в Левски, изписаха се доста неща по медиите. Каква е истината, какво се случи всъщност, че се забави трансферът ти?
- Истината не е тази, която излезе по пресата, малко се преиначиха нещата. По мое мнение всичко около преговорите мина леко. Просто в последните дни чакахме отговора на доктора на отбора, тъй като трябваше да се произнесе. Такива са правилата в клуба и затова се забавиха малко нещата около трансфера. 

Тоест не е имало „пазарлък“  за 1000лв, както се появи информация по медиите?
- О не, това е пълен абсурд! Доста смешно звучи. Да, всеки работи за пари – във всяка една професия е така. Човек все пак трябва да издържа семейството си и да живее по някакъв начин, но това, което се изписа за тези 1000лв е нереално! 

Имаш ли амбиции да станеш част и от националния отбор по футбол? Сега Петър Хубчев е селекционер, а ти вече си работил с него. Водили ли сте разговори и възможно ли е да бъдеш повикан за лагера и двустранната игра с младежите този месец?
- Не, не съм имал личен разговор с Хубчев. Лично аз много бих се радвал, ако бъда повикан и с най-голямо удоволствие бих играл за националния отбор. Мисля, че за всеки футболист това е щастие. 

Как мислиш, какво трябва да направиш през пролетта, за да стигнеш до националния тим?
- Аз съм с големи амбиции, но за да бъда поканен там – зависи от треньорското ръководство.

А с какви впечатления си от треньора на Левски – Елин Топузаков. Как се работи с него?
- Впечатленията ми са много добри, той е страхотен професионалист! Той е със силен характер и същевременно е много добър човек. Познавам се с него от предходния си период, така че всичко е благоприятно. 

Когато беше в Дунав, вкара гол на ЦСКА. Сега може ли да те видим да отбележиш във вратата на „червените“ със синия екип?
- Надявам се! С най-голямо удоволствие бих го направил. Ще се радвам, ако с мой гол победим ЦСКА!

Какъв ще бъде зарядът за теб в този двубой?
- На много високо ниво.

А какво би искал да кажеш на феновете на Левски?
- Да ни подкрепят, както досега. Ние ще раздаваме на терена и се надявам, че ще им носим радост. Левски винаги е търсил атакуващия и атрактивен футбол, който да радва привържениците и смятам, че ще продължим по същия начин. А от нашата игра зависи колко фенове ще има по трибуните. 

Новата кампания започвате тази събота с мач срещу Пирин в Благоевград. Какво очакваш от този двубой?
- Очаквам един доста труден мач за нас – борбен и изпълнен с физически сблъсъци, но се надявам да победим. 

В момента Лудогорец заема първа позиция в класирането като води убедително по точки. Способен ли е Левски да стопи разликата и да се изкачи на върха?
- О, да – разбира се! Има толкова много мачове до края, че всичко е възможно да се случи. Все пак седем точки не са чак толкова голяма разлика между двата отбора и дано ги стопим, за да бъдем там, където трябва.

Каква е целта пред Левски и пред теб самия?
- Целта пред Левски е спечелване на Шампионската титла, както и пред мен. Целите ни са едни и същи!

Интервю на Ваня Симонска, Bulgaria On Air