Шоуто в поне 180 минути е гарантирано. Срещу отбора с най-много талант в света ще се изправи един от малкото, който може да го затрудни. Класата на Барселона срещу солидния Ювентус – съставът с най-стабилна защита в Шампионска лига. Но дори това може да се окаже недостатъчно за елиминиране на каталунците. Нужни са талант и класа. И да решиш мача в един епизод. И двамата заподозрени при "бианконерите" са готови да го сторят – Игуаин и Дибала. Да се взима за база представянето им срещу Киево (2:0) няма смисъл. Но дуетът HD дава ясен сигнал за утрешния сблъсък. Ел Пипита вкарва голове, Ла Джоя след проторевич период заради контузия, наелектризира стадиона с изпълненията си.

Рекордьорът Гонсало

Още през първия си сезон в Юве Гонсало е готов да изплати дадените за него 90 млн. евро. Отбелязаните 27 гола във всички турнири (21 в Серия "А") са впечатляващо постижение в началото на април. В историята на торинци до кота 20 през първия си сезон са стигали само Джон Чарлз и Омар Сивори през сезон 1957/58. Толкова много голове, някои от тях решаващи. Ел Пипита реално елиминира бившите си съотборници от Наполи, осигурявайки рекорден трети пореден финал на "бианконерите" за Купата на Италия. Моментното му състояние е перфектно – аржентинецът е от тези футболисти, които, за да са на върха, се нуждаят постоянно от мачове и Алегри му ги осигурява. Той държи един от ключовете, с които може да бъде отключена и без това неособено стабилната защита на каталунците. Ако Игуаин се възползва поне от 50% от грешките на хората на Луис Енрике отзад, то Барселона ще има проблеми. И критиците му, които го обвиняват, че не вкарва решителни голове, ще замълчат.

Шоуто на Пауло Дибала

След контузията на Манджукич, съмненията за участието на Дибала бяха най-сериозни. Пауло напусна преждевременно с мускулна травма мача със Сампдория (1:0) и пропусна няколко тренировки. Той остана далеч от погледа на медицинския щаб на "бианконерите", тъй като от Аржентина не го освободиха от световните квалификации, макар че не го използваха. Дибала се появи в заключителните минути при гостуването на Наполи (1:1) и бе назабележим в реванша за Купата (3:2). Отговорът дойде срещу Киево. Дибала бе вдъхновяващ – енергичен физически и брилянтен технически. И с магия, скрита в лявата му обувка. Юве ще разчита много на фантазията му, когато отнеме топката от Барселона. На способността му да се врязва между линиите също. Особено, след като заради наказание Енрике ще бъде лишен от своя Айнщайн, балансиращ отбора – Серхио Бускетс. Лео Меси отдавна твърди, че Дибала е час от клуба на избраните, което кара каталунските медии да го спрягат за Барса. Засега Пауло е звезда в Серия "А", но не и в Шампионска лига. Дали вече не е дошъл моментът да го стори и в Европа...

Якопо Джерна, Gazzetta dello Sport, превод на "Тема спорт"