Нищо ново под слънцето – ЦСКА победи Левски във Вечното дерби. За едни си е такова, за други – не е, но това е друга тема. 3:0 беше най-малкото, с което съставът на Николай Митов се отърва.

Неадекватна игра и липса на всякаква координация на „сините“ – това беше причината за загубата. Разбира се, няма как да не се каже и за положителните неща, които този път бяха маркирани в червено. Публиката на стадиона, тази в секторите „В“ и „Г“, мечтаеше за още голове, но аристократичните пропуски на футболистите на ЦСКА направиха така, че класиката 3:0 да се запази до края.

Преди срещата, а и по време на самия мач, много заяждания, майтапи и подхвърляния. Най-вече от Сектор „Б“, който този път издигна транспаранти без нито една грешка – нещо, което отдавна не се беше случвало. Наложи им се да изпият горчивата чаша от подигравки, но този път бяха внимателни.

Когато от Сектор Г“ проехтя: „Мозъци! Мозъци!“, със сигурност голяма част от долните редове на Южната трибуна и Сектор „А“ са се озъртали, за да видят дали няма пак някоя правописна грешка. Е, нямаше. Този път нула грешки, но и нула гола на сметката на нападателите в синьо.

Естествено, ръководните органи от „Герена“ пак бяха решили да се правят на остроумни и не сложиха емблемата на ЦСКА на билетите, както и на таблото. Но там се запечата резултатът – 0:3. И тръгнаха нови подигравки в социалните мрежи – „Нещо сега с тире?“, „Нула, тире, три“… На стадиона се чу и още нещо, което до голяма степен отхвърля една теория на автентичността.

„Ако това е автентичното ЦСКА, ще спре да вкарва. Иначе селяните от Ловеч ще ни се отбият яко и могат да ни качат на някой исторически резултат“, е едно от обръщенията на левскар към свой приятел при 0:3.

Това е, друго няма. Т.е. има – класиката сега не наля допълнително вода в мелницата на недоброжелателите на ЦСКА – било то от Левски или от онези, които претендират за „червената“ автентичност.

Иво Тонков, sportnamasa.com