Големите звезди на Барселона и Реал Мадрид – Лео Меси и Кристиано Роналдо, продължават задочния си спор кой е №1.

Двамата напрекъснато разделят планетата на две, но възможността след края на този сезон да имат равен брой от най-ценните индивидуални награди във футбола е по-голяма от всякога.

Аржентинският гений е на път да спечели Златната обувка за най-добър голмайстор в Европа. До момента Меси има 33 гола в Ла Лига, с 8 повече от съотборника си Луис Суарес и с 13 от Роналдо. Предвид факта, че португалският национал често получава почивка в срещите от вътрешното първенство, за да е свеж за Шампионска лига, едва ли ще успее дори да съкрати изоставането си.

Така Меси е на ръба да грабне Златната обувка за четвърти път в кариерата си след сезоните 2009/10, 2011/12 и 2012/13. По този начин той ще изравни Кристиано, който стана голмайстор №1 на Стария континент през 2007/08 с Манчестър Юнайтед, 2010/11, 2013/14 и 2014/15, когато подели наградата с Луис Суарес.

От своя страна Роналдо изглежда като големия фаворит за Златната топка и тази година. Реал е на път да спечели титлата в Испания, на крачка е от финал в Шампионска лига, а с основна заслуга е именно Кристиано. Той вкара общо 5 гола при елиминирането на Байерн Мюнхен в 1/4-финалния сблъсък, а през изминалата седмица заби хеттрик във вратата на Атлетико Мадрид. Това означава, че звездата ще вдигне Златната топка за 5-ти път, с което ще се изравни именно с Меси.

По-романтичните фенове обаче се надяват легендата Джанлуиджи Буфон да прекъсне хегемонията на двете звезди и да се превърне в едва втория вратар в историята със Златната топка. За целта обаче Ювентус трябва да спечели требъл, което също не е гаранция, че ветеранът ще получи приза. Все пак хората се интересуват от голмайсторите...