През този сезон ясно се видя, че има само един отбор в България, който успяваше да затрудни на максимум шампиона Лудогорец. Това е новакът Дунав.

Фактите са просто неоспорими. Русенци измъчваха на максимум "орлите" във всяка една от срещите, в които двата тима се изправяха един срещу друг.

И точно когато в последната среща между двата тима "драконите" бяха на косъм от това да постигнат една голяма победа на собствения си стадион в Русе пред над 8000 екзалтирани фенове на тима, тогава се намеси съдията. Кому обаче бе нужно това? Лудогорец е шампион и няма нужда от подкрепа.

Да, наистина всеки греши, но въпреки това се случва доста често срещу "драконите" през този сезон. Този път ситуацията бе очевадна - чиста дузпа за Дунав. В крайна сметка Лудогорец дори и със съдийска помощ не супя да превземе Русе и домакините им подариха точката след автогол, но това е друга тема.

Най-важното в случая е, че една многобройна публика, която не бе получавала шанс да се изяви на най-високото ниво в родния футбол, показа, че ще бъде вярна на този отбор. Да, хората по трибуните не бяха 12 хиляди, както в първия мач срещу Локо Пловдив в Русе, но кой ли отбор в България може да се похвали с над 20 хиляди души домакинска посещаемост само за два мача?

Тези фенове получиха своя подарък, а това бе тотална доминация над шампиона на България и макар победата да бе изпусната, то тези момчета демонстрираха, че са голяма класа за родния елит.

Апетитът идва с яденето и в момента Дунав е 4-и, а защо да не спечели и квота за Европа? В Русе всичко е възможно и със сигурност с тези публика зад гърба си момчетата от Дунав имат правото да мечтаят и да се борят за всяко нещо.

Калоян Ангелов, Gol.bg