Бъдещето пред френския футбол изглежда бляскаво, а повод за това е невероятният избор на играчи с който разполагат петлите. В последни дни в социалните мрежи започнаха да се появяват все повече вариации за потенциални титулярни единадесет избрани от фенове по цял свят. Това накара някои онлайн издания да публикуват различни колажи със схеми на разположение за Франция.

Най-голямо доказателство за точно колко огромна е дълбочината на състава демонстрира присъствието на играчи от Лион, Атлетико Мадрид, Челси и Барселона, в третата и четвърта потенциална единадесеторка.

Става дума за оценявания на 60 милиона паунда нападател Александър Лаказет, подвизаващият се на се на същия пост – Кевин Гамейро, защитникът на лондончани Курт Зума и преминалият на Камп Ноу през миналото лято – Самуел Умтити.

Други интересни имена запълващи резервите на резервите в националния тим са рекордното ново попълнение на Байерн Мюнхен – Толисо и новия му съотборник при германците – Кингсли Коман.

Исканият от Ювентус полузащитник Стеван Н'Зонзи също намира място едва във финалната единадесеторка. Любопитно е, че в третия и четвърти състав намират място изобилие от футболисти защитаващи цветовете на някои от най-големите френски отбори – Марсилия, Пари Сен Жермен и Монако.

Що се отнася до титулярните два състава, сами може да се уверите в точно колко мощ е на разположение на Дидие Дешан за световното първенство в Русия през 2018 година.

Вижте ТУК четирите състава на Франция готови да вдигнат Световната титла