Ако има нещо гарантирано във футбола, то това е, че Кристиано Роналдо вкарва голове. Преди сезона, по време на сезона, след сезона – Кавалерът на „Златната топка” е машина. И логично беляза с марковия си знак за класа и безпощадност на терена и турнира за Купата на конфедерациите. В Москва КР7 разплака Русия за 1:0 с може би едно от най-лесните си попадения.

Вече свикнахме, че почти всеки гол на Кристиано носи някакъв рекорд. Същото стана и на стадион „Спартак”. Роналдо вече е вкарвал на всички международни форуми с Португалия. Досега имаше попадения на световни и европейски първенства, както и на олимпийски игри.

Роналдо е на първо място през 2017 година по голове за клуб и национален тим – 32 попадения. Толкова има и Лионел Меси. Но има ли човек на света, който би заложил, че Кристиано ще пропусне да излезе първи и няма да вкара на Нова Зеландия в събота? Иначе подгласници на двете модерни икони на футбола също са от екстракласа – англичанинът Хари Кейн (28 гола), полякът Роберт Левандовски (27) и уругваецът Единсон Кавани (26).

Рекордите струят от Роналдо през 2017-а. Тази година той стана футболистът с най-много голове в Топ 5 първенствата на света – 367. И така прати в историята брадат рекорд на Джими Грийвс (366). Кристиано стана първият футболист със 100 попадения в евротурнирите, а седмица по-късно със 100 само в Шампионската лига. На 3 юни в Кардиф португалецът стана единственият футболист с попадения в 5 различни финала. Освен това Роналдо е рекордьор като голмайстор на Шампионската лига в различни сезони.

В кариерата си КР7 има вече повече от 600 попадения за отборите и родината си. Ако погледнем головете му, на най-високо ниво, той наистина е неотразим. Двайсет пъти е вкарвал в чевъртфинал на Шампионската лига, 13 в полуфинал и 4 пъти на финал.

Купата на конфедерациите дава шанс на Кристиано да спечели втори голям трофей с Португалия след Евро 2016. Успее ли, ще му остане само още една мисия в кариерата – Мондиал 2018. Отново в Русия, която вече разплака веднъж.

Материал на "Труд"