Италианският хегемон Ювентус е известен със силната си защита. Пред най-добрия вратар на планетата Джанлуджи Буфон играе фамозното трио Леонардо Бонучи, Андреа Бардзали и Джорджо Киелини, известно като BBC.

Пристигането на Дъглас Коста от Байерн Мюнхен ще внесе вдъхновение и в атака. Бразилецът притежава изключителен дрибъл, бърз и нестандартен футболист е. С него "бианконерите" ще добият широчина в предни позиции – нещо, което липсваше след смяната на схемата на 4-2-3-1 и си пролича ярко на финала в Шампионска лига с Реал Мадрид (1:4). Очертава се обаче атаката на Юве да се "задръсти". Вижте защо:

Гонсало Игуаин: Безспорният титулярен №9. Това e една от линиите в предни позиции, която не подлежи на обсъждане.

Марио Манджукич: Хърватинът притежава неизчерпаема енергия, което му помага в новата позиция на крилото. Там не вкарва толкова много голове, но със сигурност не е забравил как да го прави. Очертава се като титулярен ляв флангови футболист и първа алтернатива на Игуаин.

Патрик Шик: Талантливият чех определено ще има нужда от адаптационен период. Пристига като нападател, но може да играе и в по-задно позиции. Може би не е толкова силен по фланга.

Пауло Дибала: Ла Джоя е другият недосегаем в атаката на Юве. Неговото място е зад Игуаин, с ангажименти да пробива между противниковите линии и да внася фантазия в играта.

Марко Пяца: Пристигна миналото лято, но не игра много. Първо, заради адаптацията му и второ, заради тежката контузия, която получи с националния отбор. Но талантът му не подлежи на обсъждане. Играе отлично по фланговете, може да действа и на позицията на Дибала. Само трябва да се възстанови физически.

Хуан Куадрадо: Колумбиецът е главният заподозрян за напускане, още повече, че много клубове се интересуват от него. Той е идеален за крило, но свободните позиции в атака се изчерпват. Причината за това е следващото име.

Дъглас Коста: Бразилецът със сигурност ще внесе свежест в играта на Ювентус. Природен левичар, който може да играе добре по двете крила, представя се на ниво и когато пробива и навлиза към центъра. Определено ще се превърне във важен играч за италианския колос.

Федерико Бернардески: Младият италианец от Фиорентина ще бъде бонус, черешката на тортата в атаката на Ювентус. Пристигането му не е сигурно, макар че иска да облече "черно-белия" екип. При "виола" игра еднакво добре, както като крило, така и като трекуариста.

Нека да не забравяме, че Ювентус има и Рикардо Орсолини. Той е чист талант, набор 1997, крило, което блесна на Евро 2017 до 21 г. 

Материал на Tuttosport, превод на Gol.bg