Аржентинската перла на италианския хегемон Ювентус – Пауло Дибала, официално взе легендарния за "бианконерите" №10.

През миналия сезон тениската беше вакантна след продажбата на Пол Погба в Манчестър Юнайтед. През първите си две години при "Старата госпожа" Дибала носи №21, който също има сериозна тежест, защото с него са играли Зинедин Зидан и Андреа Пирло.

Десетката обаче е най-значима за Юве и техничарят си я заслужи с представянето. По този начин той тръгна по пътя на част от най-големите легенди на торинци.

Омар Сивори (1957/65)

Това е първата велика десетка на Юве. Нападателят прекарва осем сезона в отбора и в 259 мача отбелязва 174 гола. През 1961 година печели Златната топка, има и три титли на Италия.

Лиъм Брейди (1980/82)

Ирландският халф може да има само два сезона в Юве, но ефектът му беше огромен. И през двете години грабна Скудетото със "Старата госпожа" и в 76 мача вкара 15 гола. Добро постижение за полузащитник.

Мишел Платини (1982/87)

Лиъм Брейди беше популярна фигура сред тифозите на Юве, но пристигането на Мишел Платини бързо ги накара да забравят всякаква опасения от напускането на ирландеца. Още през първия си сезон французинът заби 28 гола в 48 срещи, макар че Рома изпревари Юве за Скудетото. Последваха две последователни титли за Платини, а върхът е през 1985 г., когато "бианконерите" най-накрая печелят европейската купа при трагедията на Хейзел. Платини е считан за един от най-великите играчи за всички времена и печели три последователни Златни топки между 1983 и 1985 г.

Роберто Баджо (1990/95)

Трансферът му в Ювентус създаде бунтове по улиците във Флоренция. През петте си сезона в Торино Роберто Баджо се утвърди като един от най-големите играчи на планетата, печелейки Серия "А", Купата на Италия и Купата на УЕФА. Неговите 115 гола в 200 мача бяха забележителни, но през 1995 г. Юве го пусна в Милан, за да даде път на младите.

Алесандро Дел Пиеро (1993/2012)

И един от младите се казваше Алесандро Дел Пиеро. Безспорният идол на всички "черно-бели" тифози, най-голямата легенда на Ювентус. Всички определиха хода на "бианконерите" той да наследи Баджо като хазартен, но това решение се отплати по-възможно най-добрия начин.

Дел Пиеро се утвърди като най-добрия голмайстор на Юве за всички времена със своите 290 попадения. Записа над 705 мача за торинци, също рекорд. Спечели осем титли, Купата на Италия, Шампионска лига, но най-много беше обикнат заради лоялността си. През 2006 г. Юве беше изхвърлен в Серия "Б" след скандала Калчополи, но Дел Пиеро остана и върна "Старата госпожа" на върха.