От Ла Лига са изминали едва пет кръга, но шампионът Реал Мадрид вече изостава на седем точки от лидера Барселона. Само преди месец подобно нещо изглеждаше почти немислимо, така че какво се обърка? Marca написа седем обяснения за кризата на европървенеца.

Странна липсва на голове

Трудно е да се повярва, че от началото на сезона Лео Меси има голове колкото целия отбор на Реал Мадрид. До момента аржентинецът тотално удря в земята "белите" и завръщането на Кристиано Роналдо и отправените 27 удара към вратата на Бетис не помогнаха. Реал вкара в 73 поредни мача и повтори световния рекорд на Сантос на Пеле, но вчера Бетис запази вратата си суха.

"Сантяго Бернабеу"

Както каза Иско след мача, "ако Реал не вкара ранен гол на "Бернабеу", тогава безпокойството започва да се промъква". Независимо дали са поставени под натиск или не, играчите на Зинедин Зидан трябва да са безкрайно мотивирани, че играят на тази велика сцена. Сега Реал се бори на своя стадион и няма победа в три последователни домакинства.

Решенията на Зидан

Зидан спечели седем титли за година и половина начело на Реал. Едва ли някой се съмнява в него, но е вярно, че някои негови решения струваха точки на Реал. Срещу Бетис смени Иско точно, когато той напипваше своя ритъм и започна да организира играта. Още по-лошо беше, че извади Лука Модрич 20 минути преди края. Срещата с Леванте е още един пример. Без явен смисъл пусна резервите и крайният резултат беше 1:1.

Съдиите

Начинът, по който феновете на "Бенрабеу" реагираха заради тежкото наказание на Роналдо, доведе до излишно напрежение. Такъв беше случаят, когато Антонио Адан печели време за Бетис, а мотивацията на играчите да протестира отмина.

Контузиите

Реал е измъчван от контузии от началото на сезона. Марсело е последният, който влезе в лазарета. Там са още Карим Бензема, Матео Ковачич, Тео Ернандес.

Суперкупата на Испания

След епичния триумф с общ резултат 5:1 над Барселона, комплиментите дойдоха малко повече за Реал. Очевидно е, че някои играчи не се справят толкова добре, колкото се очакваше преди месец от тях. Ясно е, че отборът не може да е цял сезон във върхова форма, но трофеи се печелят, когато не си в най-добра кондиция, но трупаш точки с грозни победи.

Защитата

В Ла Лига изминаха пет мача и Реал вече е допуснал пет гола. Единствената чиста победа беше с 3:0 над Депортиво Ла Коруня на старта на първенството.