Фернандо Каранга е не само голмайстор №1 на ЦСКА и Първа лига, но и абсолютен любимец на червената публика. Феновете на „Армията” чакаха доста време, докато отново се появи играч, който да спечели сърцата им. Каранга го направи. И то само за 9 месеца.

Не само с головете си, но и със страстта, която влага на терена, с енергията, чрез която зарежда съотборниците си, с всеотдайността и работоспособността си. Бразилецът осъзнава, че има привилегията да играе за най-успелия български клуб, и с всяко едно свое действие показва, че за него е чест да носи червената фланелка.

Каранга демонстрира високо ниво на отговорност не само на терена, но и извън него. Контактът му с феновете е невероятен и не свършва само през 90-те минути на игрището. Той просто е част от червеното семейство. Неслучайно името му вече се скандира по трибуните. 

Бразилецът има 18 гола за ЦСКА и съвсем скоро ще стане чужденецът, реализирал най-много попадения с червената фланелка. Остават му още 6, за да достигне настоящия лидер по този показател и негов сънародник Мишел Платини, който е с 24. Ако продължава да бележи с тези темпове, още преди зимната пауза в първенството Каранга ще стане №1. 

Любопитно е да се отбележи, че 16 от 18-те му гола са отбелязани с удари от не повече от 11 метра. Веднъж вкарва от границата на наказателното поле и един път от 13-ия метър. Силата му вече е ясна за всички – във и около границата на малкия пеналт. Когато топката достигне до него в тази зона, почти винаги спира в мрежата.

Проблемите му са в ситуациите, в които е извеждан очи в очи с вратаря. При тези положения ефективността му до момента е едва 25%, или вкарва веднъж от 4 опита. Такава ситуация имаше и при гостуването на Етър в самото начало на второто полувреме, когато бе изведен от Тиаго, но ударът му бе спасен от вратаря Христо Иванов. 

Материал на "Тема Спорт"