Лудогорец обърна с 2:1 Берое в първи 1/8 финал за Купата на България. Старозагорци поведоха в резултата след гол на Иво Иванов, но разградчани взеха победата, след като за тях се разписаха Козмин Моци и Мишо Александров.

Изравнителното попадение за Лудогорец обаче бе доста спорно, тъй като падна четири минути след края на редовното време на първото полувреме, а продължението на съдията Александър Костадинов бе само две минути.

Този момент разяри Петър Хубчев, който бе изгонен от резервната скамейка на Берое и пратен на трибуните.

Трябва да се отбележи, че гостите играха в намален състав след 75-ата минута, когато с директен червен картон бе отстранен Пламен Крумов. Така Лудогорец взе крехка преднина преди срещата-реванш в Стара Загора.


Лудогорец започна атакуващо мача и още в началото натисна сериозно Берое. В 3-ата минута Светльо Дяков нахлу в наказателното поле на гостите, но там правилно бе блокиран от Пенев.

Малко по-късно Христо Златински стреля по диагонала, но топката мина до гредата. В 17-ата минута Марселиньо получи топката в наказателното поле и пусна пас към Безяк, но той се засуети и изпусна страхотно положение.

Последва и удар на Безяк с глава, но Иван Караджов спаси. Така се стигна до 21-ата минута, когато Берое вкара с първото си положение.

След центриране от ъглов удар, Иво Иванов стреля с глава, топката премина голлинията, но въпреки това Чворович изби. Коженото кълбо отново попадна в краката на Иванов, който с шут опъна мрежата за 0:1.

Първоначално асистентът на Костадинов отмени попадението, но в крайна сметка главният рефер посочи центъра. Лудогорец се хвърли в атака и създаде нов шанс.

Марселиньо намери хитро Безяк, който стреля веднага, но в аут. В 38-ата минута и Мишо Александор се опита да вкара, но не успя. В 41-ата минута Берое сътвори страхотна контра, която завърши с шут на Ронкато, но Чворович спаси.

В продължението на първата част се случи най-логичното нещо и разградчани успяха да вкарат след удар с глава на Козмин Моци.

Интересното при това попадение е, че то падна четири минути след края на редовното време, а продължението на съдията Костадинов бе само две минути. Този спорен гол разяри Петър Хубчев, който бе отстранен от резервната скамейка на Берое и пратен на трибуните.

Второто полувреме започна с положение за Лудогорец. В 48-ата минута Безяк стреля от дъгата на наказателното поле, но Иван Караджов спаси.

Малко по-късно Крумов можеше да вкара за Берое, но стреля в аут. След час игра Лудогорец за втори път опъна мрежата на Караджов.

Михаил Александров получи топката в наказателното поле на гостите, след което технично се освободи от защитата на зелените и с техничен удар направи 2:1.

Последва нов шанс за домакините, но Шоко стреля в аут. В 75-ата минута Берое остана в намален състав. Тогава Пламен Крумов извърши грубо нарушение без топка срещу Христо Златински и бе изгонен.

До края на мача разградчани натиснаха и се опитаха да вкарат трети гол, но не се стигна до нищо интересно пред вратата на гостите и Лудогорец взе минимална победа преди срещата-реванш в Стара Загора.

ЛУДОГОРЕЦ - БЕРОЕ 2:1

Голмайстори:
0:1 Иванов (22)
1:1 Моци (45)
2:1 Александров (60)

Лудогорец: Чворович, Кайсара, Шоко, Терзиев, Моци, Златински, Дяков (67-Ешпиньо), Марселиньо, Александров, Абало, Безяк (59-Кишада)

Берое: Караджов, Крумов, Стойчев, Иванов, Пенев, Джоман, Елиаш, Ронкато (45-Илиев), Андонов (57-Мартинс), Каядо, Христов