Лудогорец успя да детронира Берое и да се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на България.

Разградчани продължават напред в турнира след 1:1 в реванша, игран в Стара Загора, и общ резултат от двата мача 3:2. 

Гостите стигнаха първи до попадение чрез автогола на Илиев в 4-ата минута, но в 41-ата Христов изравни за домакините и практически оформи крайния резултат.

Беройци играха с голямо желание, но класата на Лудогорец ясно си пролича и в крайна сметка гостите постигнаха своето.
 



Срещата започна с възможност за домакините от Стара Загора още в 3-ата минута. След центриране от корнер топката се отклони в защитник на гостите и стигна до Давид Каядо, който отправи силен удар, но той прелетя над напречната греда.

Разградчани обаче стигнаха до попадение секунди след това, след като Илиев си вкара гол в собствената врата.

Кишада подаде извеждащ пас към Марселиньо, а Джоман и Илиев в опита си да изчистят топката не успяха да се разберат и последният прати кълбото в собствената си врата.

Няколко минути след това Кишада отправи удар от 15 метра, но той прелетя извън пределите на вратата.

Марселиньо също пробва късмета си от дистанция, като го направи в 22-ата минута, но и той не показа точен мерник.

В 31-ата минута Лудогорец имаше добър шанс да стигне до втори гол. Барт игра с глава след центриране от корнер, но Караджов успя да изчисти топката.

Берое показа характер и стигна до изравнителен гол в 41-ата минута, след като Христов вкара за 1:1.

Пенев центрира в наказателното поле, след което се стигна до разбъркване в него и Венци Христов успя да се ориентира най-добре и да реализира от няколко метра, като топката премина през куп футболисти при удара му.

Второто полувреме започна с удар на Венци Христов, който обаче попадна право в ръцете на Чворович. 

През следващия четвърт час на терена не се случи нищо интересно, като играта се поразкъса доста и реферът бе принуден да покаже няколко жълти картона.

Мартинс стреля от дистанция в 63-ата, но стражът на гостите се намеси без грешка.

В 72-ата минута Кишада проби отляво и навлезе в наказателното поле и стреля към далечния ъгъл на Караджов, но топката не намери очертанията на вратата.

Домакините отговориха с хубав далечен удар на Елиаш от 20 метра, но Чворович спаси топката. 

В 85-ата минута Иван Стоянов бе на косъм да убие интригата, но пропусна перфектен шанс сам срещу вратаря и прати топката в аут.

В последните секунди от продължението Веско Пенев бе на косъм да вкара, но Чворович се намеси по страхотен начин и предотврати чист гол, избивайки близкия удар. 

До края нямаше повече голове.

БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1
0:1 Илиев 4' автогол
1:1 Христов 41' 

БЕРОЕ: Караджов, Илиев, Стойчев, Иванов, Пенев, Джоман, Елиаш (75 - Зехиров), Каядо, Андонов (78 - Динков), Мартинс, Христов 

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Кайсара, Барт, Терзиев, Минев, И. Стоянов, Ешпиньо, Златински, Витиня (83 - Абало), Марселиньо, Кишада