Лудогорец успя да се класира за 1/2-финалите на турнира за Купата на България, след като победи отново с 2:1 Литекс, този път на свой терен. С общ резултат от двата мача 4:2 разградчани продължават напред в турнира.

Гостите от Ловеч първи стигнаха попадение чрез Цветанов в 34-ата минута, но Моци изравни в самия край на полувремето. Домакините стигнаха до успеха след автогол на Николов в 68-ата минута.

Сблъсъкът бе повторен дебют на Миодраг Йешич начело на ловешкия отбор. Сърбинът пое клуба преди 2-3 дни, заменяйки на поста неговия сънародник Златомир Загорчич. 

Успехът на домакините бе помрачен от контузията на Христо Златински заради която той бе заменен четвърт час преди края на полувремето от Ернаднес.
 



Срещата започна с натиск на домакините и в 5-ата минута Марселиньо бе изведен сам срещу Пиргов, но стражът успя да разчете действията на бразилеца и изчисти топката.

Две минути след това "Орлите" стигнаха до супер положение. Мисиджан навлезе в наказателното поле, но ударът му от близка дистанция бе спасен от стража на гостите. 

Ловчанлии създадоха първото си по-интересно положение в 21-ата минута, след като Манолов центрира за Асприля в наказателното поле, но в последния момент Минев изчисти.

Три минути по-късно Лудогорец пропиля чисто положение. След груба грешка на Цветков, който върна неразчетено към своя вратар, Безяк открадна топката и стреля, но кълбото се отби в гредата. 

Топката обаче попадна в Мисиджан, който отправи удар, но Горанов изби на метър от голлинията.

В 30-ата минута Литекс удари горната греда след хубав удар на Цветанов. 

Точно четири минути след това гостите откриха. Колективна грешка в отбраната на Лудогорец даде възможност на Асприля да изведе с хубав пас Руменов, който без да бави топката веднага я продължи към Цветанов и последният останал сам срещу вратаря не сгреши.

В самия край на полувремето след центриране от корнер топката бе отклонена от футболист на гостите към Моци, който вкара от границата на вратарското поле.

Второто полувреме започна на бавни обороти, но в 57-ата минута Мишо Александров стреля по диагонала, но топката бе избита в корнер. 

Точно минута след това Лудогорец бе на косъм да вкара. Марселиньо центрира дълбоко в наказателното поле, но Пиргов направи грешка и не успя да улови топката. Ернандес обаче не отправи точен удар и в крайна сметка се наложи Горанов да чисти кълбото.

Лудогорец излезе напред в резултата след автогол на Николов в 68-ата минута. Бранителят в опита си да изчисти топката при центриране на Мисиджан я прати във вратата си.

В крайна сметка головите ситуации се изчерпаха и до края на мача не се стигна до нищо кой знае колко интересно освен един изключително неточен удар на Марселиньо към края на редовното време.

ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС 2:1
0:1 Цветанов 34'
1:1 Моци 45'
2:1 Николов 68' автoгол

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Кайсара, Минев, Терзиев, Моци, Ешпиньо, Златински (32 - Ернандес), Марселиньо, М. Александров, Безяк (70 - Кишада), Мисиджан (86 - Aбало)

ЛИТЕКС: Пиргов, Попов, Божиков, Николов, Горанов, Цветков, Руменов, Том (76 - Джазула), Асприля (69 - Десподов), Цветанов, Манолов