Лудогорец постигна победа с 2:0 над Локомотив Пловдив в среща от 1/2-финалите на турнира за Купата на България. Така разградчани направиха огромна крачка към финала на турнира. Реваншът е на стадиона в парк "Лаута", в Пловдив.

Резултатът бе открит след прекрасен гол на Луму в 44-ата минута, а в 65-ата минута Златински оформи крайния резултат след гол от дузпа.

Успехът обаче бе помрачен от контузията на Георги Терзиев, който бе заменен в 32-ата минута.

Домакините доиграха мача с човек по-малко, след като в 70-ата минута влезлият като резерва Александър Александров си изкара втори жълт и червен картон по най-глупавия възможен начин - умишлена игра с ръка. 

До момента Лудогорец има един финал и един трофей в турнира за Купата на България, като това стана преди две години. Тогава отборът надви именно "Смърфовете" с 2:1 и грабна трофея.
 



Срещата логично започна активно за домакините и в 5-ата минута Златински отправи хубав удар, който обаче бе вещо спасен от Акалски.

Три минути по-късно и пред гостите се създаде добър шанс, след като Гади бе изведен в наказателното поле, но не успя да овладее топката и да отправи удар. 

Лудогорец от своя страна отговори с нов удар на Златински в 10-ата минута, който бе на около 15 метра от вратата, но стражът на Локо плонжира и успя с мъка да избие топката.

След няколко не толкова интересни минути Локо можеше да се възползва от грешка Чворович, който изпусна топката при едно центриране в 17-ата минута, но за радост на домакините бързо поправи грешката си.

През следващите минути нямаше никакви интересни ситуации пред двете врати.

Постепенно темпото на игра спадна, но все пак Лудогорец успя да открие резултата минута преди края на полувремето.

Йерун Луму вкара страхотен гол и така даде аванс на своя тим. След хубава атака отдясно холандецът получи топката и напредна добре, след което с фантастичен удар от диагонала не остави шансове на Акалски.

След почивката домакините бяха близо да вкарат и втори гол в 46-ата минута. Пред Марселиньо се откри страхотен шанс, но стреля над гредата от удобна позиция.

Няколко минути след подновяването на играта гостите получиха правото да изпълнят фаул, но ударът на Камбуров попадна право в стената. 

В 52-ата минута домакините пък имаха втори много добър шанс да стигнат до втори гол от началото на втората част. Безяк излезе сам срещу Акалски, но ударът му бе спасен от противниковия вратар.

Няколко минути след това се стигна до поредния удар пред вратата на Акалски, но стражът отново се намеси добре и изби кълбото в корнер.

В 64-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Йошев фаулира Безяк в наказателното поле. Зад топката застана Златински, който без проблеми реализира. 

В 70-ата минута бранителят на Лудогорец Александър Александров си изкара доста глупаво втори жълт и червен картон заради умишлена игра с ръка. 

Няколко след това Белаид отправи точен удар към вратата на Чворович, но стражът се справи със ситуацията и улови кълбото.

До края нямаше кой знае какви ситуации, като Ешпиньо изпусна едно прекрасно положение и от няколко метра прати топката в аут. В последните секунди на мача се наложи и Чворович да се намесва след прекрасен удар на Кики и предотврати сигурен гол. 


ЛУДОГОРЕЦ - ЛОКО ПД 2:0
1:0 Луму 44'
2:0 Златински 65' дузпа'

ЛУДОГОРЕЦ: Чворович, Кайсара, Минев, Терзиев (32 - А. Александров), Моци, Ешпиньо, Златински, Марселиньо (72 - Шоко), Луму, Мисиджан, Платини (46 - Безяк)

ЛОКО ПД: Акалски, Грънчов, Тунчев, Йошев, Ндайе (74 - Mендес), Тодоров, Делев (62 - Белаид), Намуши, Диего, Камбуров, Гади (80 - Кики)