Лудогорец загуби с 0:1 от Локомотив Пловдив втората полуфинална среща от турнира за купата на Бъългария, играна без зрители, но се класира за финала с общ резултат 2:1.

Така разградчани ще срещнат Ботев Пловдив в битка за трофея. По-рано днес "канарчетата" клъвнаха Локо София и си уредиха място в Лига Европа.

Първото полувреме завърши без голове, като опасните моменти пред двамата вратари - Кирил Акалски на пловдивчани и Иван Чворович на разградчани, бяха малко.

В началото нападателят на домакините Спас Делев с мощен шут прати топката на сантиметри от гредата на Иван Чворович.

След половин час игра Кирил Акалски отби топката след центриране от десния фланг, тя попадна в Дани Абало, но той не успя да стреля от изгодна позиция, тъй като бутонката му се заби в терена.

А в продължението след края на първото полувреме нападателят на гостите Михаил Александров стреля опасно, но Кирил Акалски изби в ъглов удар.

В началото на второто полувреме отново Спас Делев бе близко до гола, но силният му удар мина над напречната греда на вратаря на гостите Чворович.

В 59-та минута капитанът и голмайстор-ветеран на пловдивчани Мартин Камбуров изпълни отлично пряк свободен удар от границата на наказателнто поле, макар и от диагонал, и фалцираната топка се спря в мрежата на Иван Чворович - 1:0 за Локомотив.

Малко по-късно влезлият като резерва словенски нападател на разградчани Роман Безяк след дълъг пас бе изведен сам срещу Кирил Акалски, но ударът на словенеца мина на сантиметри край дясната странична греда.

В 86-та минута за игра с ръка на Йордан Минев в наказателното поле на разградчани главният съдия Калин Людмилов отсъди дузпа в полза на Локомотив.

Зад бялата точка застана Мартин Камбуров, който стреля в долния ляв ъгъл, но Иван Чворович с плонж спаси удара му и на практика класира Лудогорец за финала на турнира за купата на България.

Локомотив Пловдив - Лудогорец 1:0

Голмайстор: Мартин Камбуров (59)

Локомотив: Акалски, Тодоров, Грънчов (Белаид - 84), Ас.Георгиев, Йошев, Ндайе, Диего, Гади, Делев, Камбуров, Мендес

Лудогорец: Чворович, Минев, Витиня (Кайсара - 68), Мантула, Моци, Александров, Ешпиньо, Ернандес (Мисиджан - 74), Златински, Кишада (Безяк - 64), Абало