Ботев Пловдив успя да постигне победа с 4:0 при визитата си над Локомотив Мездра и така се класира за 1/8-финалите на турнира за Купата на България.

Макар "Канарчетата" да поеха инициативата още от началото на мача, тимът така и не успя да стигне до попадения преди почивката и вкара всичките си голове през второто полувреме.

В 57-ата минута Иван Цветков даде аванс на тима, след като овладя технично пас зад защитата, след което преодоля вратаря и пусна топката в опразнената врата.

В 70-ата минута Ботев стигна до второ попадение и уби цялата интрига в срещата, а то бе дело на Мариян Огнянов. Той изпълни пряк свободен удар и след рикошет в стената топката влезе в мрежата за удвояване на аванса за гостите.

В 81-ата минута Милев намери Алекс Колев с отличен дълъг пас, след което последният с плътен удар не сгреши.

Крайното 0:4 бе оформено от Юсеин в 85-ата минута. Той се разписа с хубав удар в десния ъгъл след асистенция на Алекс Колев.

ЛОКО МЕЗДРА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:4
0:1 Цветков 57'
0:2 Огнянов 68'
0:3 Алекс Колев 81'
0:4 Юсеин 85'

Съставът на Ботев: Михаил Иванов, Горан Галешич, Роман Инез, Пламен Николов, Лазар Марин /65-Серкан Юсеин/, Йордан Христов, Мариян Огнянов, Томаш Иршак, Божидар Васев, Момчил Цветанов /46-Александър Колев/, Иван Цветков /75 Наско Милев/