Спортният директор на Монтана Михаил Мадански уточни, че се е пошегувал, като е казал, че жребият за купата на България е тежък за Левски.

Тегленият по-рано днес жребий за осминафиналите на турнира отреди Монтана да играе срещу сините. Така тимът на Ферарио Спасов ще се изправи за втори пореден път срещу столичен гранд, след като в предишния кръг елиминира ЦСКА.

"Не сме наточили нито ножа, нито секира. Шега беше, когато казах, че жребият е тежък за Левски. Истината е, че е тежък за нас", коментира впоследствие Мадански, цитиран от БТА.

"По-добре за нас е, че ни се падна Левски или отбор от такава класа, отколкото някой скромен тим от Б група. Ясно е, че отбор от Б група- какъвто сме и ние, трудно ще спечели Купата на страната".

"Ние сме в ролята на по-слабия отбор и няма какво да губим. Очакванията ми са, че Левски ще хвърли всички сили в турнира за Купата на България, за да се осигури участие в Европа. Сигурен съм, че няма да ни подценят. Относно победата ни над ЦСКА, ясно е, че в такива мачове печели този, който реално няма какво да губи".

За разлика от мача с ЦСКА, срещу Левски монтанчани ще трябва да се борят в два мача. Мадански смята, че когато има двойка между отбори от различни нива често втората среща се обезсмисля. След предрешен изход от първия мач, то за реванша остават единствено безсмислени пътувания и разходи.

"Системата няма какво да я коментираме, защото е факт. Но тя определено ощетява малките отбори. Един мач за Монтана- Левски щеше да носи много по-голям заряд. Но и сега ще се опитаме да направим два добри мача".

Журналисти попитаха доскорошния селекционер на младежкия национален отбор дали желанието не кмета на града Златко Живков е изпълнено изцяло, след като неговият любим отбор Левски ще гостува в Северозапада.

"Кметът явно трябва да внимава какво си пожелава, защото определено се сбъдва. Но мисля, че гостуването на Левски в Монтана е добре за всички. За футболистите е добре, защото ще премерят сили със силен противник, за града е добре, а и за нас като ръководство ще можем да си направим правилна оценка до къде сме с работата".