Монтана постигна шокираща победа с 2:0 над Левски в първа среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на България, играна на стадион "Огоста".

Домакините показаха страхотен футбол и при малко повече късмет можеха дори да стигнат до по-изразителен успех.

Това пък е четвърти мач в който Левски няма победа, след като отборът се провали в мачовете си срещу Марек, Локо Пловдив и ЦСКА от шампионата.

Гонзо даде шанс на доста играчи, които не играят редовно в шампионата, но те не оправдаха очакванията му.

Сергей Георгиев и Иван Минчев в 43-ата и 57-ата минути вкараха головете за домакините.

Известно е, че Монтана елиминира ЦСКА в миналия кръг на турнира. Този път обаче хубавото за Левски е, че ще има реванш и той ще бъде на стадион "Георги Аспарухов".
 



Мачът започна с добро темпо, като и двата тимa демонстрираха добра игра през първите минути.

Първото по-опасно положение бе в полза на гостите. В 5-ата минута Амари навлезе в наказателното поле, но ъгълът от който отправи удар бе прекалено малък. Все пак обаче той успя да стреля, а стражът на домакините без особени проблеми изби топката в корнер.

Десет минути след това домакините имаха феноменален шанс. Ангелов отправи страхотен удар от дистанция, но топката разтресе напречната греда, а Наумовски не помръдна в ситуацията.

В 20-ата минута Орачев преодоля съперник и намери Амари непокрит в наказателното поле, но последният се засуети и в крайна сметка не успя да отправи удар.

Четири минути след това Миро Иванов направи уникален пропуск. Амари го намери абсолютно непокрит на далечната греда, но нисичкият халф от близка дистанция не стреля с правилния крак и ударът му бе смехотворен, и излезе в аут.

В 33-ата минута Пашов направи феноменален пробив през защитата на Левски и достигна до наказателното поле, но ударът му бе нескопосан.

В самия край на полувремето домакините се активизираха рязко и в 41-ата минута имаха доста добър голов шанс.

Минчев засече с глава центриране, но топката срещна прилепената ръка на Стойчев и Наумовски се справи лесно с кълбото. Имаше претенции от страна на домакините за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Минута след това Сергей Георгиев откри за Монтана. Ради Цонев направи груба грешка и топката му бе отнета, след което Минчев намери с прекрасно подаване към точката на дузпата връхлитащия Георгиев, който вкара.

Второто полувреме започна мудно, но десет минути след подновяването на играта Монтана стигна до страхотен шанс. 

В 55-ата минута Минчев отправи хубав удар от фаул, като принуди Наумовски да чисти топката с върха на пръстите си.

В крайна сметка домакините получиха корнер след който не излезе нищо интересно.

В 57-ата минута Монтана удвои аванса си. Радо Цонев отново направи грешка и загуби топката. Почански пък видя намиращия се до него Минчев, който в опита си за центриране насочи топката към далечната греда и я вкара в нея 

В 69-ата минута домакините можеха да стигнат до класически резултат, но ударът на Почански от наказателното поле бе спасен от Наумовски.

Четвърт час по-късно Лазаров бе намерен зад защитата със страхотен пас, но си поведе твърде дълго топката и пропиля уникален шанс да направи резила за Левски още по-голям.

В 90-ата минута Ангелов пробва късмета си от дистанция, но прати топката в аут. В самия край пък бранител на Монтана изчисти пред голлинията.

МОНТАНА - ЛЕВСКИ 2:0
1:0 Георгиев 42'
2:0 Минчев 57'

МОНТАНА: Василев, Михов, Пейчев, Георгиев, Рахов, Пашов, Минчев (83 - Лазаров), Ангелов, Почански (80 - Мичев), Киров (72 - Антонов), Георгиев

ЛЕВСКИ: Наумовски, Орачев, Стойчев, Ташев, Димов, Амари, Иванов (60 - Бедоя), Ради Цонев (60 - Гаджев), Велев, Краев, Домовчийски (66 - Аниете)