Треньорът на Левски Стойчо Стоев обяви, че няма напрежение в отбора преди финала за Купата на България срещу Черно море.

Той направи това на специален брифинг преди срещата, която ще се играе в събота.

"Нормално е отборът да е готов. Няма как да не е готов. Това все пак е финал. Не бих казал, че има напрежение. Няма и как да има. Може би като наближава мачът, ще има предстартова треска, но напрежение не бих казал“, отсече старши треньорът на Левски Стойчо Стоев в навечерието на финала за Купата на България срещу Черно море.

Попитан за състоянието на Роман Прохазка, Стоев заяви: "Имаме два дни до мача, за да видим в какво състояние е и тогава ще се решава.“

Той заяви още, че предстоящият двубой ще е коренно различен от срещите за първенството. "Ще бъде по-различен, което е нормално. Малко или много мачовете за първенството мачовете не бяха с този залог и е нормално да е различен. И Черно море да иска евентуално да спечели Купата“, каза старши треньорът на Левски и продължи:

"Познавам всичките им футболисти, както и стила, и начина им на игра. Познаваме се добре с Черно море.“

Стоев призна, че дузпите не са изключен вариант за развръзка на сблъсъка с варненци. "Дузпите влизат във футбола, все пак е финал. Ще има изпълнение на някоя и друга дузпа на тренировките“, сподели Стойчо Стоев.

По повод очакваната сериозна подкрепа от трибуните от „сините“ привърженици, наставникът на Левски каза: "Напълно е възможно да се чувстваме като домакини. Еуфорията в левскарската общност е голяма.

"Със сигурност ще дойдат много поддръжници на Левски, които ще създадат неповторима атмосфера. Със сигурност ние искаме да им се отблагодарим подобаващо.“

„Черно море няма какво да губи. Нагласата е, че Левски е фаворит и след този не толкова добър сезон, искаме да го завършим добре. Левски все пак е такава традиция в българския футбол, че винаги трябва да играе под напрежение и това не трябва да се отразява по никакъв начин“, коментира още Стойчо Стоев и добави:

„Ще се опитаме да направим всичко възможно, за да победим. Имаме съперник, който има своите достойнства. Това е финал, в който надявам се да съумеем да извлечем позитивите от ситуациите, които ще създадем.“

„Всеки финал е важен, да ви кажа честно. Надявам се догодина пак да съм на финал. За мен всеки мач е важен, независимо от стойността. Не само за мен, а за всички е важен“, каза Стоев, който бе попитан за факта, че вече е печелил Купата с Лудогорец.

„В момента сме концентрирани за финала, а след това ще мислим за другите неща. Нищо не мога да кажа за съдията. Не съм го назначил аз. Надявам се да не разочароваме феновете. Не знам за Черно море, но знам за нашия тим, че наистина ще играем атакуващо и атрактивно. Няма как да подходим лежерно или да подценим съперника. Това ще е някакъв абсурд“, категоричен бе Стойчо Стоев.