Ботев Пловдив постигна драматична победа с 1:0 над Верея в Стара Загора в първа 1/2-финална среща за Купата на България. Успехът за гостите донесе Тодор Неделев с гол от дузпа в 95-ата минута, за която Зафиров спъна Косоко в наказателното поле.

В средата на второто полувреме пък бултрасите се опитаха да нахлуят на терена. Феновете на гостите се ядосаха на главния съдия Волен Чинков, който вдигна картон за симулация на Виана, счупиха предпазната ограда и се опитаха да слязат на игрището. Обстановката стана изключително взривоопасна, но в крайна сметка ултрасите се успокоиха, сами върнаха оградата на мястото й и двубоят се доигра.


В 11-ата минута дойде и първата опастна атака пред една от двете врати. Педро Еуженио центрира от корнер, а Георги Андонов намери добре топката с глава, но Георги Георгиев спаси.

Ботев Пловдив отговори с бърза контраатака, която започна от Лъчезар Балтанов и пас към Фернандо Виана, който стреля неточно. Отново Балтанов създаде напрежение пред вратата на Верея. В 31-ата минута той стреля от добра позиция, но неточно. До края на полувремето не се случи нищо по-интересно.

Треньорът на Ботев Николай Киров направи офанзивна смяна на почивката, като извади от игра Ирфан Юсеин, а на негово място пусна Омар Косоко. Въпреки това Верея имаше по-добри възможности. В 62-ата минута Еуженио стреля опастно от фаул, но неточно.

Седем минути по-късно феновете на Ботев събориха оградата и се наложи играта да бъде спряна от главния съдия Волен Чинков за около 2 минути. След влизането на полицията страстите по трибуните се ускойха. В 75-ата минута Тодор Неделев намери Омар Косоко в добра позиция, но атаката бе спряна заради засада.

Най-интересният момент в мача дойде в четвъртата минута от добавеното време. Тогава Владимир Зафиров увисна при центриране в наказателното поле на Верея и Омар Косоко се пребори за топката, но бе дръпнат от защитника. Съдията Волен Чинков посочи бялата точка. Зад топката застана Тодор Неделев и не остави никакви шансове на Пламен Колев.

Верея - Ботев 0:1 (0:0)

Голмайстор: Тодор Неделев (90+4-дузпа)

Верея: Пламен Колев, Илиас Хасани, Владимир Зафиров, Селим Бен Джемия, Иван Бандаловски, Самуел Инкоом, Селим Керкар (78-Венцислав Бенгюзов), Георги Ангелов, Момчил Цветанов, Педро Еуженио (90-Мирослав Енчев), Георги Андонов (89-Васил Калоянов)

Ботев: Георги Георгиев, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Цветомир Панов, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин (46-Омар Косоко), Фелипе Бризола, Тодор Неделев, Меледже Омнебес, Фернандо Виана (77-Антонио Вутов)

Стадион: "Трейс Арена", Стара Загора
Главен съдия: Волен Чинков
Жълти картони: Илиас Хасани, Владимир Зафиров (Верея), Лазар Марин, Фернандо Виана (Ботев)