Ботев (Пд) се класира за финала за в турнира за Купата на България, след като завърши 1:1 с Верея в полуфиналния мач-реванш на своя стадион в Коматево. В първия двубоя в Стара Загора "канарчетата" се наложиха с 1:0 на своя съперник.

Феновете на Ботев изпълниха стадиона и започнаха мощно да подкрепят любимците си далеч преди първия съдийски сигнал на Ангел Ангелов, създавайки невероятна атмосфера с мощни скандирания, песни, знамена и димки.
 


В 10-ата минута при бърза атака на домакините Филипе Бризола влезе в наказателнто поле на гостите, центрира, но съотборникът му Виктор Генев не успа да засече топката. Старозагорци отвърнаха с опасна акция две минути по-късно, кгато Елиаш да Силва подаде към Момчил Цветанов, но вратарят на "жълто-черните" Георги Георгиев излезе и хвана топката.

В 14-ата минута стражът на домакините Герги Георгиев увисна при центриране, но Елиаш да Силва от удобна позиция прати топката в аут. Припряността в действията на футболистите на двата тима даде резултат и те допускаха доста брак в действията си. В 26-ата минута нападателят на пловдивчани Омар Косока стреля от далечна дистанция, но прати коженто кълбо над вратата на противника.

Две минути по-късно съотборникът му Филепи Бризола преодолаядвата играчи на Верея, подаде на Антонио Вутов, чийто диагонален удар обаче се оказа неточен. 

В 28-ата минута Елиаш да Силва задържа Тодор Неделев, но реферът Ангел Ангелов реши да не му показва втори жълт картони. Това доведе до бурни реакции на феновете и на футболистите на домакините, които настояваха играча на съперника на бъде изгонен от игра. Обстановката на терена постепенно се успокои. 

В 31-ата минута Ангел Ангелов отмени попадение на гостите, реализирано от Елеаш да Силва. Решението на арбитъра бе за извършено нарушение на Иван Бандаловски срещу вратаря на домакините Георги Георгиев. 

В 34-ата минута "канарчетата" поведоха в резултата. Меледже Омнибес проби, подаде на след което подаде към Тодор Неделев, последва центриране и Антонио Вутов с глава вкара топката във вратата на Пламен Колев за 1:0. 

Минута по-късна нападателят на гостите Момчил Цветанов бе заменен заради травма от Салим Керкар. До почивката и двата съперника не сътвориха нищо съществено. 

С влизането в игра на Илиян Йорданов през втрото полувреме атаките на Верея станаха по-опасни. В 50-ата минута Педро Еуженио проби по фланга, центрира, но Георги Георгиев излезе и улови топката. В 54-ата минута футболистът на домакините Филипе Бризола стреля отдалеч, но коженото кълбо излезе в аут. 

Шест минути по-късно Педро Еуженио отправи удар към вратата на "жълто-черните", но техният страж изби топката в ъглов удар. Педро Еуженио центрира от корнера, Георги Георгиев не се намеси убедително и т това се възползва Васил Калоянов, който отблизо изравни за 1:1. 

Това попадение даде импулс на гостите, които тръгнаха да търсят втори гол. "Канарчетата" заиграха по-внимателно в защита, разчитайки на опасни контраатаки. 

В 81-ата минута след центриране в наказателното поле на Ботев, но топката прелетя над главите на трима футболисти на Верея и излезе в аут. 

"Канарчетата" заиграха по-напористо в атака и в 84-ата минута Тодор Неделев подаде на Фернандо Виана, който стреля, но Бен Джамие изби топката малко пред голлинията. В 86-ата минута Виктор Генев стреля с глава в аут. Две минути по-късна Иван Бандаловски успя да изчисти топката, отправена към вратата на Верея от Филипе Бризола. 

В самия край на двубоя съдията Ангел Ангелов вдигна най-напред жълт, а след това и червен картон на Иван Бандаловски за обидни реплики срещу него. Домакините не допуснаха втори гол във вратата си, което ги класира за финала за радост на многобройните им фенове, изпаднали в екстаз след края на срещата.

БОТЕВ ПД - ВЕРЕЯ 1:1
1:0 Антонио Вутов 34
1:1 Васил Калоянов 61

БОТЕВ ПД: 22. Георгиев, 2. Панов, 18. Терзиев, 4. Генев, 24. Марин, 14. Яя Меледже, 17. Балтанов, 7. Бризола (92-Апостолов), 8. Неделев, 39. Вутов (74-Серкан Юсеин), 20. Косоко (65-Виана)

ВЕРЕЯ: 1. Колев, 2. Инкоом, 86. Бандаловски, 3. Зафиров, 21. Илиев (46-Йорданов), 25. Ангелов, 14. Андонов, 10. Елиаш (81-Селим Бен), 77. Педро Еуженио, 7. Цветанов (36-Керкар), 32. Калоянов

Очаквайте подробности

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=d42d0fbea1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>