Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев закъсня за днешната пресконференция, като се оправда със среща, която нямало как да бъде отложена. Но първите му думи бяха, че в един мач- още повече финал за националната Купа, няма фаворит и всичко може да се случи.

Мачът за националната Купа е утре от 18.30 часа на националния стадион Васил Левски и е повторение на мача от 2014-а година в Бургас, когато разградчани спечелиха с 1:0 с попадение на Роман Безяк. "Утре няма фаворит. Започваме мача от равен старт. Този мач е важен за нас, защото можем да направим дубъл. Излизаме максимално концентрирани и ще го изиграем така, че да се хареса на феновете. Футболистите искат да починат, защото годината беше тежка, но ще играят концентрирани. Разбираме важността на срещата, а футболистите също го разбират. Мотивацията ни е на много високо ниво, макар че е ясно: искат да си починат вече, защото беше много тежка година за нас".

Дерменджиев заяви, че кадровите проблеми в отбора са свързани с Йордан Минев, Джони Лукоки и Витиня, страдащи от контузии. Попитан дали като юноша на Локомотив (Пловдив) този мач е по-специален за него, Дерменджиев отговори, че уважава и двата градски отбора, защото Пловдив е футболен град и двата клуба заслужават добра съдба. "Надявам се, че на финала нещата ще се случат на терена. Ние с Николай Киров сме приятели, а и като треньори няма с какво да се изненадаме. Очакваме подкрепата на нашата публика. Тя може би ще бъде по-малко от тази на Ботев, но е високо интелектуална. Прави се организация да имаме максимална подкрепа. Знаем, че финалът на един турнир си има своите закони. Играе се по-предпазливо, но ние сме готови за всичко- и за дузпи, и за продължения", завърши той.