Берое лесно спечели с 2:0 гостуването си на третодивизионния Севлиево. Така отборът от Стара Загора очаквано се класира на 1/8-финалите за Купата на България. 

Възпитаниците на Александър Томаш диктуваха събитията на терена през целия мач. Изходът от двубоя бе решен буквално в рамките на десетина минути, след като в 8-ата Камен Хаджиев откри резултата, а в 17-ата Серджиу Негрут удвои.
 
Александър Томаш даде шанс на петима юноши на акамемията, подвизаващи се в момента във формацията на старша възраст, да попаднат в групата за двубоя, като трима от тях – Надим Ангелов, Денислав Станчев и Никола Гавов, записаха игрово време срещу Севлиево.
 
Още в първата минута домакините получиха добра възможност, след като Радослав Бойчев се озова на добра позиция и се опита да прехвърли стража Михаил Михайлов, но топката премина покрай целта. В 5-ата минута Антон Карачанаков центрира от ъглов удар, но отбраната на домакините изчисти.
 
Берое поведе в 8-ата минута, когато Емин Ахмед подаде на Драгош Фиртулеску в наказателното поле, а той върна топката към Камен Хаджиев, който с прецизен удар се разписа - 0:1. 
 
В 17-ата Борислав Цонев отне топката от съперник, организира дълъг самостоятелен рейд, завършил с подаване към оставения непокрит Серджиу Негрут, който отблизо не сбърка и покачи на 0:2.
 
До края имаше още много ситуации пред вратата на Севлиево, но до нов гол така и не се стигна и Берое спечели с 2:0.