Най-бързата бяла жена Ивет Лалова публикува яростната си реакция по повод употребата на допинг, която стана актуална след поредния скандал с българските щанги.

"Уважаеми колеги спортисти, треньори и журналисти, които чух през тези дни, това ли е вашето послание към децата и подрастващите в спорта? Че спорт без допинг няма?"

"Така ли ще развиваме спорта в България и през следващите 20 години? Като се вдигат рамене, че нищо не работи, ако няма хапчета? Това ли ще оставим след нас?"

"Оправдания, че ние сме много талантливи, но защото сме бедни, не можем да си плащаме да не ни хващат с допинг? Че всички спортисти, които дават резултати, ползват "нещо, което не се хваща"? Аз не заставам зад вас и вашите думи!"

"Все още вярвам в истинския спорт, в ценностите му, в смисъла му. В чистотата му. Вярвам и винаги съм вярвала, че има спорт без допинг. Вярвам, че и сред тези, които са спечелили олимпийски медали, има такива, които са ги спечелили честно", написа именитата атлетка във Фейсбук.

Най-бързата бяла жена Ивет Лалова публикува яростната си реакция по повод употребата на допинг, която стана актуална след поредния скандал с българските щанги.

 

"Уважаеми колеги спортисти, треньори и журналисти, които чух през тези дни, това ли е вашето послание към децата и подрастващите в спорта? Че спорт без допинг няма? Така ли ще развиваме спорта в България и през следващите 20 години? Като се вдигат рамене, че нищо не работи, ако няма хапчета? Това ли ще оставим след нас? Оправдания, че ние сме много талантливи, но защото сме бедни, не можем да си плащаме да не ни хващат с допинг? Че всички спортисти, които дават резултати, ползват "нещо, което не се хваща"? Аз не заставам зад вас и вашите думи! Все още вярвам в истинския спорт, в ценностите му, в смисъла му. В чистотата му. Вярвам и винаги съм вярвала, че има спорт без допинг. Вярвам, че и сред тези, които са спечелили олимпийски медали, има такива, които са ги спечелили честно", написа именитата атлетка във Фейсбук.

Копирано от standartnews.com