Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио, което завърши седма на 200 метра с 22,41 секунди на Световното първенство по лека атлетика в Пекин, заяви, че е доволна от представянето си на шампионата.

"Чувствам се прекрасно, нямам представа кой ден е, отдавна изгубих представа, но се чувствам прекрасно. Последният път, когато излетях от тук, което беше месец преди световното, си казах - защо пък да не се върна с някой финал от Световното. Постигнах тази цел, тази мечта. Готова съм вече да се отпусна, да празнувам и да продължа напред", допълни Лалова-Колио.

Тя допълни, че никой не е имал очаквания към нея.

"Нямаше очаквания преди Световното първенство. Никой не ме слагаше като фаворитка в моята дисциплина. Нямах особено силен сезон, бях малко по-кротка в изявите си и може би това ми помогна, защото бях по-спокойна. Но сега пък ще приема този успех като една огромна мотивация за следващата година", каза още спринтьорката.

"Аз очаквах този финал, но 200 метра е много капризна дисциплина. Очаквам го от доста време, но не се получава толкова лесно, колкото човек си мисли. Треньорът ми го очакваше от години", каза още българката при завръщането си на Летище София.

"200 метра винаги е била моята дисциплина. На олимпиадата може би ще бъде по-логично да се насоча само към едната дисциплина, както направиха много момичета. Но 100 метра е много важно за 200 метра, така че никога няма да изчезне
от плана", каза още спринтьорката.

В петък и събота Лалова ще участва на клубното първенство на Турция.