Олимпийската шампионка в бягането с препятствия Сали Пиърсън ще пропусне Олимпийските игри в Рио де Жанейро заради контузия - разкъсване на мускул на бедрото, което е получила на тренировка. Това съобщи днес вестник Дейли Телеграф Сидни.

29-годишната лекоатлетка, която спечели златото на 100 метра с препятствия на Игрите в Лондон, се пребори с травма на китката, която я извади от тренировките за година. Но сега скъсването на мускула, получено по време на тренировката на базата в Голд Коуст, няма да й позволи да се върне на пистата за голямото състезание.

Официален представител на федерацията по лека атлетика на Австралия заяви, че днес ще бъде направено официално изявление, след като се запознаят със ситуацията. Преди това обаче хора от федерацията ще пътуват до Голд Коуст, твърди вестник Сън Хералд.

Пиърсън се надяваше, че ще защити титлата си през август, след като през последните 6 месеца изглеждаше доста слаба. Тя получи травма на ръката в Рим на състезанието Голдън Гала миналата година, когато се уплаши дори от евентуално ампутиране на ръката от китката. Световна шампионка от 2011-а година, а също така и сребърна медалистка от Пекин 2008, тя пропусна края на сезона в зала през 2015-а година.

Резултатите от състезанията в Бирмингам, Франция и Осло бяха доста разочароващи за нея, но тя не се отчайваше и се върна в топлото време в родния й щат Куинсбанд, където да тренира усърдно.

Преди 10 дни тя написа в личния си сайт, че тренировките й са изтощителни и тя не се чувства особено свежа, но няма никакъв избор, ако иска да бъде на ниво за Рио Де Жанейро.