Галерия

„Това със сигурност е най-силният ми сезон. Много ми костваше и на мен и на всички около мен като цена, която трябваше да платим, за да стигнем до тук, но пък е толкова сладко, че съм сигурна, че всички бихме го направили отново без да се замислим“. Това каза пред БТВ най-бързата ни спринтьорка – Ивет Лалова-Колио.

„Последните 100 м от моето последно бягане на олимпиадата бяха по-скоро за оцеляване, тъй като за момент ми мина през главата идеята, че мога да се контузя много лошо, да спра там и да не избягам този финал, до който стигнах толкова трудно”, започна Ивет.

Лалова участва на две дисциплини в Рио – 100 и 200 м. Тя стигна до полуфиналите на късия спринт, но се отказа заради мускулни болки. Българката съхрани силите си за любимите си 200 м и това даде резултат. Тя завърши на осмо място във финала на дисциплината: „Гледах да си свърша работата максимално добре, защото тя не е само моя – тя е на съпруга ми, на треньора ми и на всички хора, които бяха с мен през тези последни месеци и години“.

След Рио атлетката и съпругът й Симоне Колио предприеха пътуване до Чили: „Отиването ми в Чили беше точно, за да си спомням, че трябва да бъдем добри и трябва да си помагаме. Много малко струва да направиш добро“.

Двамата ще останат за кратко в България, след което се прибират в Италия, за да помогнат на пострадалите от разрушителното земетресение в централна Италия.

„Искам да подчертая, че ако това се случи в моята страна, бих направила абсолютно всичко без да се замислям. Не го правя, защото е Италия. Бих го направила навсякъде, за всеки, който има нужда от помощ“, каза Лалова.

Сребърната медалистка от европейското първенство в Амстердам тази година е убедена, че след страхотния сезон всичко в живота й ще се подреди. „Това със сигурност е най-силният ми сезон. Много ми костваше и на мен и на всички около мен като цена, която трябваше да платим, за да стигнем до тук, но пък е толкова сладко, че съм сигурна, че всички бихме го направили отново без да се замислим“.

„Вярвам в добрите знаци. Сигурна съм, че в идните месеци, идната една година, ще се подреди всичко и ще си дойде на мястото. Дали ще бъде световно, финал, медал, дете, нова кариера – всичко ще се подреди“, сподели Ивет.