Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви след днешния жребий за групите на Лига Европа, че "сините" ще посрещнат Спортинг, Лил и Гент на стадион "Георги Аспарухов". Специалистът е уверен, че съоръжението ще покрие отново всички изисквания.

Баждеков отказа да се наеме с футболна прогноза и разкри, че Левски ще получи сума от телевизионни права и ще разчита на приходи от продадени билети.

"Не мога да кажа кои са по-леки или по-тежки съперници. Мисля, че Левски показа, че футболистите имат характер и няма от какво да се притесняваме. Ще разберем сега как ще бъдат разпредели домакинства и гостувания.”

"Телевизионните права се управляват от УЕФА, там където са големите приходи, така че ние ще получим определена сума, който и да ни се падне. Единственият приход за клуба са цените на билетите.”

"За мен най-важното е да спечелим точки за нашия коефициент и мисля, че отборите, които ни се паднаха в групата, предполагат Левски да вземе точки”, коментира Баждеков.

"Ние и миналата година играхме до края на годината в Лига Европа. Изискванията не са се променили кой знае колко и мисля, че няма да има проблем Левски да играе на собствения си стадион домакинските мачове”, добави още шефът на Левски.

"Самите клубове са изолирани от определяне на това кой-кога ще бъде домакин и кога гост. Това се определя от УЕФА и ще ни бъде съобщено след малко. Мисля, че може би ще се съобразят и с метеорологичните условия, особено в края на годината. Все пак климатът в България е малко по-суров за разлика от останалите ни съперници. Мисля, че и часовете на мачовете се съобразят и няма да имаме съвпадения с домакинствата на Левски и ЦСКА”, завърши Баждеков.