Левски победи с 2:1 Видима-Раковски като гост в мач от петия кръг на "А" група и добави ценни три точки в актива си, които изведоха "сините" на второ място в класирането. Възпитаниците на Ясен Петров успяха тотално да надиграят своя съперник, въпреки умората от мача срещу АИК в четвъртък.

Пловдивския Джанини започна интересно мача, като пусна в нападение Иса като партньор на Дембеле, но младият талант този път разочарова с представянето си, след като направи няколко запомнящи се пропуска.


Македонският халф Дарко Тасевски бе оставен на резервната скамейка, а като титуляр в игра се появи холандецът Сержиньо Грийн, който обаче бе сменен на полувремето от Александров.


Двубоят премина изцяло под диктовката на столичани, като след 45 минути неуспешни опити да бъде пробит "сините" получиха право да изпълнят дузпа в началото на втората част и Дембеле откри резултата.


Малко след това Тасевски успя да се възползва от един от многото прекрасен пробиви на Жоазиньо и простреля от около 17 метра стража на Видима.


Сякаш от нищото пък Заков оформи крайното 1:2 в 93-та минута, след като от границата на наказателното поле прехвърли Митрев.

Само преди две седмици, на този стадион ЦСКА се измъчи сериозно и всичко, до което се добра, бе 2:2.



Още от първата минута стана ясно, че отборът, който ще диктува играта в този мач е Левски. Надали обаче това изненада някой. Още в 3-та минута "сините" можеха вече да водят с 1:0 - Мюлдер центрира точно към далечната греда, а тама Жоазиньо изникна между защитниците, но от десетина метра прати топката над гредата.

Севлиевци се бяха окопали в своята половина и изключително показателно за играта им в атака бе положението в 15-та минута, когато Заков напредна и трябваше десетина секунди да чака някой свой съотборник да притича до наказателното поле на гостите, но в крайна сметка загуби топката.


Малко след това футболист на Видима опита от дистанция да стреля и не бе далеч от истината, топката облиза мрежата от външната страна. Това обаче бе единственото по-смислено нещо пред вратата на столичани.


Само минутка по-късно Дани Младенов направи страхотен пробив в наказателното поле, но от около 20 метра не успя да простреля Пламен Илиев и топката излезе в корнер. В 28-та минута крилото на "сините" отново направи пропуск, доста по-фрапантен. Иса свали с глава топката на точката на дузпата и седемнайстката на Левски вместо да я мушне в мрежата реши да я спука с шут, но уви, само видя как излиза високо над вратата.


Още в следващата атака пък Александър Бранеков направи сериозен опит да си вкара автогол - бившият защитник на ЦСКА опита да изчисти едно остро центриране, но го направи право към своята врата и само добрата реакция на Илиев спаси Видима от гол.


В 34-та минута Дембеле имаше шанс да открие резултата. Чернокожият нападател бе изведен зад защитата, успя технично да прехвърли излезлия вратар, но после Бранеков се реваншира за неадекватната си намеса от преди малко и изби топката в последния момент.


Дали заради липсата на голове, но двата тима се изнервиха и в 40-та минута се хванаха здраво за гушите, а Дембеле и Ашимов бяха особено активни. Всичко тръгне, след като Иса и Илиев се сблъскаха в наказателното поле и Бранеков чукна падналия нападател на Левски. Моментално Гаджев му скочи, а Дембеле го подкрепи. След няколко жълти картон двата тима се успокоиха.


В самия край евроучастникът ни можеше най-после да вкара този гол, който дълго се печеше пред вратата на Видима. Уви, духът на Йовов преследваше Иса и той пропусна сам срещу вратаря от пет метра, след прострелно центриране на Жоазиньо. Малко преди него пък Иво Иванов с ножичен удар можеше да вкара от точката на дузпата, но и той нямаше късмет.


След почивката Левски продължи да натиска и в 52-та минута Дани Младенов отново имаше шанс пред вратата на домакините. Крилото бе оставен непокрит в наказателното поле след поредното центриране на Жо, но от десетина метра футболистът на гостите стреля право в Илиев.


В крайна сметка усърдието на "сините" бе възнаградено. При поредния пробив на Жоазиньо, той центрира и Ашимов с ръка отклони топката в наказателното поле, а Костадинов не се поколеба да покаже бялата точка. Дембеле застана зад топката и в 54-та минута успя да излъже силния на вратата Илиев и вкара за 1:0.


Само четири минути по-късно Жоазиньо можеше и сам да вкара. Бразилецът нахлу с прекрасен дрибъл в наказателното поле, литна Ашимов и сам срещу вратаря стреля мощно, но топка тресна гредата.


След точно час игра, Видима-Раковски отново показа зъби. "Сините" в този мач получиха правото да изпълнят пряк свободен удар и го сториха доста добре, но Митрев успя да спаси. Ясен Петров реагира с включването на креативния Тасевски, който само секунди след като стъпи на тревата можеше да простреля Илиев от границата на пеналтерията, но не намери рамката на вратата.


В 70-та минута домакините показаха класа посредством своя капитан Стойчев, който успя на коляно да овладее една топка и от 30 метра прати топката в стил падащ лист към вратата на Митрев, но за късмет на младия вратар, тя мина над гредата.


Така се стигна до 77-та минута, когато Жоазиньо направи поредния си марков пробив и върна към Тасевски, а македонският национал добре прецени топката и вместо със сила, той технично я прати към далечния ъгъл и покачи резултата на 2:0.


До края на двубоя Видима опита да притисне именития си съперник, но вместо домакините да вкарат, Дембеле можеше да се разпише в 83-та. Нападателят бе изведен очи в очи с Илиев, но подцени вратаря и би в обсега му, след което младокът с крак изби топката.


По всичко личеше, че двубоят ще завърши 2:0, но в 93-та минута Заков успя най-после да материализира усилията на домакините и с много сложен и техничен удар от границата на наказателното поле, прехвърли излезлия неразчетено Митрев за 1:2.

Видима-Раковски - Левски 1:2

0:1 Дембеле (54)
0:2 Тасевски (77)
1:2 Заков (93)

Видима-Раковски: Илиев, Ашимов, Бранеков, Станков, Стойчев, Заков, Русев (82, Стоев), Траянов, Пекин (80, Владимиров), Тодоров (65, Андонов)

Левски: Митрев, Минев, Иванов, Милиев, Гаджев, Жоазиньо, Младенов (60, Киров), Мюлдер, Грийн (46, Александров), Дембеле, Иса (68, Тасевски)