Левски продължи наказателната си акция в България и Европа, като този път потопи Черно море във Варна - 3:2.

Двубоят на "Тича" бе с невероятен заряд, с множество положения, една греда, една дузпа, пет гола, викове "мафия" по адрес на съдията Николай Йорданов, скандали и в крайна сметка "сините" от София заслужено победиха и си взеха трите точки.

Точни за Левски бяха Дани Младенов, Йордан Милиев и Гара Дембеле от дузпа. Головете за Черно море вкараха Георги Божилов и Георги Илиев.

С тази си победа Левски се изкачи на първо място и вече е едноличен лидер в "А" група
в класирането, с цели 10 точки повече от големия си съперник ЦСКА.

Варненци започнаха лудо мача и още в първата минута натресоха горната греда зад Петков. Георги Илиев центрира от фаул, Петков не се намеси добре, топката попадна в Георги Божилов, който от воле разтресе напречната греда.

Футболистите на Черно море продължиха да натискат, но така и не стигнаха до ново чисто положение. Постепенно сините живнаха и изнесоха играта в по-предни позиции. В 15-ата минута Тасевски се освободи от защитата на домакините, пусна топката към Дембеле, но Гара се засуети и изпусна да вкара.

Това обаче стори Дани Младенов. Тасевски го изведе отдясно, Дани нахлу в наказателното поле и от малък ъгъл разстреля Пиргов, който не се намеси сигурно и топката опъна мрежата му за 0:1. Левски продължи да мачка и заслужено вкара втори гол.

Жоазиньо центрира от фаул в наказателното поле на Черно море, където Пиргов увисна неадекватно и Милиев с глава направи 0:2. Треньорът на Черно море Велизар Попов избухна в крясъци по съдията Николай Йорданов, който му показа червен картон и пътя към трибуните.

Към края на полувремето варненци натиснаха и бяха близо до намаляване на резултата, но удар на Георги Илиев мина до гредата.

Черно море започна с гол веднага след почивката. В 49-ата минута Йордан Юруков центрира отдясно в наказателното поле на сините, където след рикошет топката попадна в Георги Божилов, който от воле разстреля Петков за 1:2.

След лудите първоначални минути на второто полувреме, темпото на игра падна, за да дойде и най-спорното и скандално положение в мача. В 62-ата минута Тасевски се откъсна срещу Пиргов, при което Илко изби топката, Дарко обаче падна артистично на земята и съдията Николай Йорданов отсъди дузпа.

Това вбеси варненци, които близо три минути разнасяха Йорданов по терена, но той не си промени решението и Дембеле направи 1:3 от наказателния удар. След този гол феновете на Черно море изригнаха "мафия" и започнаха да хвърлят седалки и предмети на терена.

До края домакините се опитаха да изравнят и бързо върнаха един гол, чрез Георги Илиев. Халфът вкара след параболичен удар и грешка на Георги Петков. Черно море се хвърли в атаки и бе близо до точката, но Танко Дяков и Божилов изпуснаха последователно от малкото наказателно поле.

В продължението на мача пък Дембеле от десет метра шутира над гредата. Така Левски заслужено взе победата и вече е едноличен лидер в първенството.

ЧЕРНО МОРЕ – ЛЕВСКИ 2:3

0:1 Младенов (22)
0:2 Дембеле (30)
1:2 Божилов (49)
1:3 Дембеле (64-дузпа)
2:3 Илиев (83)

ЧЕРНО МОРЕ: Пиргов, С. Александров, Дяков, Ал. Александров, Бачев (46-Юруков), Илиев, Георгиев, Димов (70-Жардел), Д. Петков (46-Атанасов), Маркес, Божилов

ЛЕВСКИ: Петков, Мюлдер, Милиев, Бензукан, В. Минев, Грийн, Ал. Александров-Кривия (57-Огнянов), Младенов, Тасевски, Жоазиньо (52-Киров), Дембеле