Черните дни за Левски продължават, след като днес "сините" успяха да измъкнат само точка от гостуването си на Сливен. Двубоят на стадион "Хаджи Димитър" завърши 1:1 и се игра пред доста слаб зрителски интерес, за който можем да благодарим на Про.бг и БФС, които избраха един "прекрасен" ден и "прекрасен" час.

По-важното обаче е, че за втора поредна година столичани не успяха да се справят с "войводите" на техен терен, като днес Тасевски даде аванс за своя тим през първата част, но после смехотворна изява на Минев и Мюлдер позволи на Игнатов да изравни.


Левски създаде доста положения, а Исмаил Иса си спечели виза за дългосрочно пребиваване на резервната скамейка, след като сътвори няколко страхотни пропуска, единият от които бе сам срещу вратаря и то на седем-осем метра.


В крайна сметка всички закани на лидера в "А" група за "напомпване на самочувствието" се оказаха без никакво покритие и въпреки влизането в игра на Младенов и Гара Дембеле през втората част - Левски бе ялов в атака и си заслужи равенството.


Домакините имаха сериозни претенции относно отсъжданията на Георги Йорданов, но арбитърът определено се справи добре и не допусна грешки, които да ощетят някой от двата отбора.



Двубоят на стадион "Хаджи Димитър" започна с вихрено темпо, особено за българските стандарти. Още в 1-та минута Левски можеше да поведе, след като типично в свой стил оказа гостуващ натиск. Тогава Киров се озова на стрелкова позиция, но ударът на младока бе блокиран от бранител.

В 7-та минута Сливен си върна за мощната преса в "синьо" и най-опасният в тима на "войводите" Ямуков навърза двама защитници на столичани и пусна към Миранда, който от десет метра опита да разстреля врабчетата накацали по горните редове на трибуните - наистина брутален пропуск.


След още толкова време игра самият Ямуков бе изведен зад защитата на Левски, опита да си поведе топката, след което двамата с Минев се строполиха в наказателното поле и арбитърът Георги Йорданов предпочете да се подсигури, като отсвири нарушение в атака.


Постепенно момчетата на Ясен Петров отново установиха контрол и в средата на полувремето Иса направи непростим пропуск. Киров сложи топката на главата му, а той бе оставен непокрит на границата на малкия пеналт, точно срещу врата - положение, което дори и нападател под средно ниво би реализирал. Уви, младокът явно нямаше ден.


Три минути след него обаче опитният Дарко Тасевски показа на всички как се прави. Киров се опитваше да остане прав на хлъзгавия терен, точно на границата на наказателното поле и македонецът профуча покрай него, взе топката от краката му и след като навърза двама я прати в далечния ъгъл за 1:0.


Домакините реагираха своевременно. Коконов изведе Ямуков през най-проблемната зона за синята защита - центъра. Нападателят обаче си поведе лошо топката, после не успя да запази равновесие и при първи контакт с бранител на съперника реши да се строполи артистично, което мина пред Дуци Симонович и негови съотборници, но не и пред рефера.


В самия край на полувремето Дарко Тасевски отново показа класа, след като страхотно се освободи на стрелкова позиция и от 20 метра едва не направи резултата 2:0. В 44-та минута пък Жоазиньо демонстрира слаби нерви и изведен сам самичък срещу Караманов, шутира покрай далечната греда.


До почивката резултатът спокойно можеше да бъде 3:2 за Левски, а не 1:0, но и двата тима показаха липса на качество в завършващата част. През второто полувреме Ясен Петров постепенно опита да промени нещата, като пусна в игра първо Младенов, а после и звездата Гара Дембеле.


В продължение на 20 минути "сините" имаха различни възможности, но ги пропиляха. Първо Жоазиньо от дистанция опита да повтори гола си срещу Гент, но не всеки ден е великден и бразилецът стреля над гредата. Час игра бе изминал и първо Тасевски, а после Милиев пропиляха два удобни шанса - македонецът шутира в аут от 20 метра, а бранителят с глава не засече добре центриране в наказателното поле на домакините.


В 63-та минута Ямуков пък стана обект на присмех, след като отново бе изведен на добра позиция, но пак собствените му крака му попречиха да завърши ситуацията и топката му бе избита.


Така малко неочаквано, в 71-та минута при една изключително странна ситуация, Игнатов успя да изравни! Футболистът на Сливен нахлу в наказателното поле и пусна към свой съотборник, чийто удар обаче бе доста слаб и отиваше право в ръцете на Митрев. Точно тук Левски се самоуби. Минев, вместо да остави топката да бъде уловена от вратаря, реши да я блокира, но не успя да я изчисти, а Мюлдер само довърши глупостта, като буквално я подари в краката на Игнатов, който от три метра трудно щеше да пропусне.


До края на мача не се случи нищо изненадващо. Футболистите на Сливен накъсваха и бавеха играта, опитваха се да се бранят колкото може по-ефективно, а Левски достигна само до една възможност - в даденото от рефера продължение Мюлдер от няколко метра можеше да вкара с глава, но Караманов показа рефлекс и изби.


Така "войводите" взеха ценна точка, която ще им помогне в битката да не изпаднат и този сезон, докато "сините" не увеличиха аванса си пред втория Литекс само на три точки.


Сливен - Левски 1:1


0:1 Тасевски (29)

1:1 Игнатов (71)

Сливен: Караманов, Ямуков, Филипов, Василев, Я. Иванов, Ковачев, Миранда, Игнатов (93, Чанев), Миндев, Христов, Коконов (54, Лазари)

Левски: Митрев, Минев, Бензукан, Милиев, Мюлдер, Тасевски, Жоазиньо, Грийн, Огнянов (82, Александров), Иса (69, Дембеле), Киров (58, Младенов)