Левски излъга с 1:0 Академик София, но отново разочарова с играта си. Сините взеха победата, записаха пълен шампионатен успех за първи път от месец насам, но определено не впечатлиха с изявите си.

Футболистите на Ясен Петров доминираха, владееха инициативата, разиграваха топката, но стигайки до наказателното поле на "студентите" изпадаха в безпомощност.

В днешната среща срещу един посредствен отбор най-ярко си пролича липсата на Дарко Тасевски и Гара Дембеле.

Академик от своя страна основно се защитаваше, но в интерес на истината през първото полувреме бе равностоен на сините и на два пъти можеше да поведе в резултата.

Единственото попадение в мача заби Исмаил Иса в 45-ата минута, след груба грешка в отбраната на "студентите".


Левски започна атакуващо мача и още в началото натисна здраво гостите в собствената им половина. В 7-ата минута Веско Минев центрира остро в наказателното поле на Академик, където с глава Йордан Милиев можеше да вкара, но прати топката над гредата в аут.

Малко по-късно Владо Гаджев пусна страхотен пас към Киров и го изведе сам срещу Емил Михайлов, но вратарят предвидливо излезе, скаси ъгъла и не позволи на Киров да нанесе удар.

В 14-ата минута сините треснаха и греда. Владо Гаджев стреля по диагонала от около 20 метра, но чукна страничната греда на "студентите". От тази ситуация играта се обърна, Академик живна, а сините тотално изпаднаха в летаргия.

В 31-ата минута "студентите" дори можеха да вкарат, но Василев изпусна, останал сам срещу Акалски. Левскарите бяха изненадващо плаха, слаби и апатични, което доведе до освирквания от трибуните.

Минута преди края на полувремето Юлиян Петков пусна страхотен пас към Василев и го изведе на страхотна позиция, но нападателят се засуети и не успя да вкара топката в мрежата на Акалски.

Още в ответната атака Левски вкара от нищото. Защитата на студентите сгреши детински и подари нелепо топката на Иса, който от три метра спокойно направи 1:0.


Второто полувреме започна с полоение за Левски. Исмаил Иса се възползва от нова грешка на защитата на Академик, успя да напредне, но точно преди да стреля от границата на наказателното поле бе блокиран и топката му бе отнета.

"Студентите" отговориха с шут на Стойко Сакалиев от дъгата на наказателното поле на сините, но топката мина високо над гредата на Акалски.

В 63-ата минута Киров центрира отдясно към Исмаил Иса, но нападателят от точката на дузпа стреля с глава над гредата на Михайлов.

До края на мача на "Герена" имаше само едно нещо - скука. Двата отбора едва не спукаха топката и логично срещата завърши при 1:0 за Левски.