Отборът на Левски се прибра в София, след като забави с близо два часа излитането си от Белгия. Чартърът не успя да излети навреме заради снежната буря на летището в Остенде.

Късно снощи Левски игра предпоследен мач от груповата фаза на Лига Европа. „Сините" загубиха гостуването си на Гент с 0:1. С тази загуба българския тим остана без шанс да продължи и след груповата фаза на турнира.

На Левски остава да изиграе на 16 декември и последната среща от групата, като приема на стадион „Георги Аспарухов” португалския Спортинг Лисабон, който вече си осигури първото място в групата и продължаване в следващата фаза на турнира.

В същото време се появи информация, че турският гранд Бешикташ, който днес се изправя срещу българския ЦСКА в решаващ мач за класирането в група "L" на Лига Европа, ще използва визитата си в София, за да преговаря с Левски за головата машина на "сините" Гара Дембеле.

Старши треньорът на "суперорлите" Бернд Шустер вече е дал одобрението си трансфера, но засега проблем се оказва високата трансферна сума, която искат от "Герена" за своята звезда.

Нападателят на Вердер Бремен Уго Алмейда също бил в списъка на Бешикташ.