Левски победи Черноморец с 1:0 в среща от 18-тия кръг на "А" група, играна на стадион "Георги Аспарухов".

Така момчетата на Ясен Петров остават в борбата за титлата, постигайки абсолютно задължителна победа. Левски си гарантира второто място в подреждането, където събира 38 точки - с осем по-малко от лидера Литекс, който по-рано днес надигра Пирин.

Черноморец е шести, с 29 пункта, като "акулите" се отдалечават от евротурнирите, след като вече изостават с 4 точки от третия в шампионата - Локо Пловдив.

Двубоят на стадион "Георги Аспарухов" започна с атаки на гостите. Пламен Крумов и Паланков създадоха първите опасности в мача, като "акулите" изненадващо започнаха по-добре двубоя.

Левски се успокои и създаде първата си голова опасност чрез Дани Младенов, който стреля, но Борел спаси. След това "сините" натиснаха и Тасевски можеше да открие резултата в срещата, но неговият шут бе спасен от вратаря на гостите.

Мюлдер и Младенов от състава на Левски продължиха да тормозят защитата на бургазлии, но техните удари не създадоха опасност за момчетата на Тони Велков.

В 39-тата минута Владимир Гаджев отправи тежък изстрел, но Борел отново бе на мястото си и изби в корнер. Минута по-късно Йордан Милиев шутира по диагонала и топката премина на милиметри от десния страничен стълб на Борел, който закъсня с намесата си.

Малко по-късно Христо Йовов се опита да оправдае прякора си - Бижутера, като техничарят се опита да прехвърли вратаря на гостите с левия крак, но въртенето в топката я изкара в аут.

До края на полувремето Тасевски на два пъти опита да открие резултата, но неговите усилия не дадоха резултат. При първия опит македонецът шутира в аут, след това Борел парира мощната му тупалка.

В началото на втората част домакините продължиха да натискат. Владимир Гаджев на два пъти можеше да вкара. Първият му удар бе избит от отбраната на гостите, след това шутът на Гаджев профуча над гредата.

По-късно Дарко Тасевски свали на гърди и влезлият като резерва Сашо Александров - Кривия шутира силно, но Борел спаси, слагайки край на отличната комбинация между двамата атакуващи футболисти на "сините".

В 72-та минута Дарко Тасевски реализира така нужния гол на успокоението за Левски, след като засече подаване от корнер и "сините" заслужено поведоха в резултата.

Черноморец се опита да отговори, като "акулите" погледнаха и към вратата на Левски, но така и нямаха идея как да стигнат до наказателното поле на "сините".

Малко преди последния съдийски сигнал Александров отправи силен удар, но най-добрият играч на Черноморец в срещата Борел пак спаси своя отбор.

До края на даденото от съдията триминутно продължение нямаше сериозни голови положения, а Левски може да се радва, че реализира гол срещу коравия тим на бургазлии, който можеше да си тръгне и със щастлива точка от София.

Левски - Черноморец 1:0

1:0 Тасевски 72'


Левски: Илиев, Милиев, Мюлдер, Иванов, Димов, Йовов, Гаджев (Александров - 64'), Тасевски (Огнянов - 77'), Видович, Младенов (Матондо - 54'), Дембеле

Черноморец: Борел, Дянков (Тошев - 79'), Бонев, Старокин, Терзиев, Филипов, Паланков, Крумов, Нсереко (Костадинов - 68'), Андре, Андонов