Миньор и Левски завършиха 0:0 в мач от 21-и кръг на "А" група. По този начин "сините" загубиха шансовете си за титла, като в момента те изостават на 7 точки от лидера Литекс, който има мач по-малко.

Двубоят в Перник бе изпъстрен с цели 9 жълти картона, високо темпо на игра и изобилие от много голови положения, най-вече пред вратата на домакините.

Левски може да съжалява за изпуснатите точки, след като в средата на първата част Иса имаше чудесна възможност за гол, но останал лице в лице срещу Чворович, голаджията стреля неточно в аут.

В началото на втората част Гара Дембеле се измъкна от защитата на Миньор и напредна сам срещу вратаря на домакините, но съдията Ивайло Стоянов отсъди несъществуваща засада на "черната перла" на "сините".

В самия край на мача Мариян Огнянов направи страхотен пропуск за Левски, след като Чворович изби с последни сили неговия шут от десетина метра. После и Сержиньо Грийн пропусна на празна врата с глава.

Двубоят започна при много високо темпо на игра, нетипично за стандартите на родния шампионат.

Милен Василев можеше да донесе аванс в резултата на домакините, но Пламен Илиев изби с върха на пръстите си. След това Видович и Дембеле бяха в основата на бързи атаки за гостите, от които не произлезе опасност за перничани.

В 27-та минута зрителите станаха свидетели на най-куриозния момент, когато пас на Минев бе пропуснат хитро от Дембеле и Исмаил Иса не намери вратата на Миньор, останал лице в лице с Чворович.

Младият нападател на "сините" стреля с левия крак, след като си пое чудесно кълбото, но топката премина на сантиментри покрай левия страничен стълб на вратаря на домакините.

До края полувремето се запомни с пет жълти картона за 15 минути, ексцесиите по трибуните и пропуска на Дъстли Мюлдер, който получи чудесен пас от Дарко Тасевски, но бранителят не овладя добре и топката излезе в аут.

Причина за бурната реакция на "сините" фенове срещу полицията по трибуните се оказа стрелба с въздушна пушка по привърженици на гостите.

В началото на втората част съдията вдигна несъществуваща засада на Дембеле, който остана сам срещу вратаря. Малко след това Гаджев шутира коварно, но топката премина на сантиметри от левия стълб на Чворович.

Брахими можеше да изненада съперника, след като се обърна и шутира от движение след близо час игра, но Пламен Илиев бе на мястото си и улови без никакви проблеми.

В 77-та минута Даниел Младенов като на шега стреля с глава от десетина метра и кълбото тупна до гредата на Чворович, който не реагира.

Минута по-късно Гаджев стреля опасно от пряк свободен удар, но стражът на Миньор изби в корнер след чудесна намеса.

След това отново Гаджев се опита дао промени нулевото равенство, но далечният му удар бе париран от вратаря на домакините.

В 88-та минута Мариян Огнянов стреля силно от десетина метра, но Чворович изби в корнер, реагирайки инстинктивно, като така стражът предотврати сигурен гол.

В добавеното време Сержиньо Грийн пропусна да вкара гол на празна врата, стреляйки с глава, след като топката му дойде прекалено висока.


Миньор - Левски  0:0


Миньор: Чворович, Златков, Траянов, Христозов, Стойчев, Василев (Оклещек - 90'), Янкович, Марков, Брахими (Петров - 70'), Илиев, Въндев (Том - 83')

Левски: Илиев, Иванов, Грийн, Мюлдер, Минев, Гаджев, Огнянов, Видович (Младенов - 59'), Тасевски, Иса (Александров - 71), Дембеле