Голаджията на Левски Гара Дембеле е на 17-то място във временното класиране за "Златната обувка", който се дава на най-добрия голмайстор на Стария континент.

Малийският национал вкара два гола на Локомотив Пловдив в 27-тия кръг на "А" група, с което вече има цели 25 попадения на сметката си в "А" група.

Коефициентът на страната ни е 1.5, което означава, че Дембеле събира 37,5 точки в битката за престижната награда.

До края на първенството "черната перла" на тима от "Герена" може спокойно да влезе в първите десет в класацията, като за това постижение ще са му нужни само два гола.

Ако вкара още три гола до края на кампанията,  Дембеле може да изпревари и нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

Берба има точно 40 точки, след като едно от неговите 21 попадения през сезона бе отменено, а до края на сезона в Англия има само един двубой.

Първи в класирането  за "Златната обувка" и почти сигурен победител е Кристияно Роналдо, който има 38 гола и 76 точки, трошейки всякакви рекорди в Ла Лига.

Втори е звездата на Барселона Лионел Меси, който има 31 гола и 62 точки.

По отбелязани голове в Европа Дембеле заема престижното осмо място. Националът на Мали остана водач в класацията на най-добрите африкански нападатели в Европа.

Почти сигурно е, че след края на шампионатите на Стария континент Дембеле ще остане на върха в импровизираната класация на африканските стрелци.